Türk futbolundaki şikeye tepki!

Alman Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Karl Rothmund, Türkiye'deki şike olaylarını değerlendirirken "Şike şüphesinde Avrupa'daki bütün federasyonlar zarar görür. Türkiye elini çabuk tutup bu işi bir an önce çözmeli. Şikeye karışan herkesin futboldan u

Türk futbolundaki şikeye tepki!

Alman Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Karl Rothmund, Türkiye'deki şike olaylarını değerlendirirken "Şike şüphesinde Avrupa'daki bütün federasyonlar zarar görür. Türkiye elini çabuk tutup bu işi bir an önce çözmeli. Şikeye karışan herkesin futboldan uzaklaştırılması gerekir" dedi.

Alman Futbol Federasyonu (DFB) yetkilileri, Türkiye'deki şike gelişmeleri ile ilgili görüşlerini açıklarken "Şikeye karışan bir an önce cezalandırılmalı" talebinde bulundu. Türk futbolunda bu tür şüphelerin oluşmasının çok üzücü olduğunu söyleyen DFB Başkan Yardımcısı Karl Rothmund, "Ben aynı zamanda Aşağı Saksonya Futbol Federasyonu Başkanı olarak bahsedilen kulüpleri eyaletimizde yaptıkları kamp dönemlerinde bizzat görme imkanı bulmuştum. Yani takımları tanıyorum. Olayın bir ön önce aydınlığa kavuşmasını istiyorum" dedi.

TARAFTARI KAYBEDERİZ

Frankfurt'taki DFB merkezinde görüştüğümüz Rothmund, federasyon olarak Türk futbolundaki şike gelişmelerini yakından takip ettiklerini söyledi. Rothmund "Türkiye'de olsun veya burada Almanya'da olsun, futbolda başımıza gelebilecek en kötü gelişme, futbol karşılaşmalarında şike yapılması. Böyle bir durumda güveninirliğimizi kaybederiz, futbol cazibesini yitirir. Tabiki yaşananlar karşısında taraftarlarımızı da kaybederiz" diye konuştu.

ELİNİ ÇABUK TUTMALI

Son gelişmelerin Türk ve Avrupa futbolu açısından ne anlama geldiğini sorduğumuz Rothmund şu cevabı verdi: "Bu durum kısa sürede açıklığa kavuşmassa, bundan Avrupa'daki bütün futbol federasyonları zarar görür. Bu sadece bir Türk sorunu değil. Bu tür şike olayları her ülkede yaşanabilir. Bu nedenle Türkiye'nin elini çabuk tutup bir sonuca varması gerekir. Ben Türk Futbol Federasyonu'nun bunu başaracağına inanıyorum."

AVRUPA KUPALARINA KATILMASINLAR

Şike yaptıkları tespit edilen takımları ne tür cezaların beklemesi gerektiğini de değerlendiren DFB yetkilisi "Futbolcu olsun, yönetici olsun, şike olaylarına karışan herkesin futboldan uzaklaştırılması gerekir. Eğer birisi şike yaparak Avrupa liglerine çıkmışsa, aynı şekilde cezalandırılması gerekir. Bu takımların Avrupa kupalarından men edilmesi şart. Bu ceza belirli bir süre için geçerli olabilir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor