Türk Futbolu’nda Trabzonlu adaleti

Hasan Polat 1970 yılında TFF başkanı iken efsaneleri arasında yer aldığı Gençlerbirliği kulübünün küme düşme kararını imzaladı. 1954 -1957 ve 1970-1976 yılları arasında iki dönem Türkiye Futbol Federasyonu’nu yöneten Hasan Polat’ın hayatı Sporda İz Bıraka

Türk Futbolu’nda Trabzonlu adaleti

Hasan Polat 1970 yılında TFF başkanı iken efsaneleri arasında yer aldığı Gençlerbirliği kulübünün küme düşme kararını imzaladı.


1954 -1957 ve 1970-1976 yılları arasında iki dönem Türkiye Futbol Federasyonu’nu yöneten Hasan Polat’ın hayatı Sporda İz Bırakanlar Belgeseli’nde  19 Ekim Cuma günü saat 20:05’te.

TRT Spor muhabiri Devrim Hacısalihoğlu’nun hazırladığı  belgeselde efsane TFF Başkanı Hasan Polat’ın adil yönetimi, örnek kişiliği ve Türk futboluna katkıları farklı yönleriyle anlatılıyor.

-1954 yılında başbakan Adnan Menderes’in futbol federasyonu başkanlığı teklifini nasıl kabul etti?

-1969 yılında Spor Bakanlığını kuran İsmet Sezgin’in federasyon başkanlığı teklifi karşısında bir diğer başkan adayı Orhan Şeref Apak’ın tepkisi ne oldu?

-Hasan Polat 1955 yılındaki Cumhuriyet Kupasına Trabzon karmasını da çağırınca dönemin medyası Hasan Polat’a nasıl ağır hakaretlerle yüklendi?

-Futbol Federasyonu başkanı olduğu 1970 yılında  “üçüncü evladım” dediği kulübü Gençlerbirliği’nin küme düşme kararını  nasıl imzaladı? 

-İsmet Sezgin’in Hasan Polat tercihine dönemin başbakanı Süleyman Demirel’in cevabı ne oldu?

-Faruk Nafiz Özak ilk gençliğinde Trabzon İdmanocağı çevresinde efsane olarak duyduğu Hasan Polat ile ilk olarak nasıl tanıştı?

-Trabzonspor’un ilk başkanlarından Rıfat Dedeoğlu’nun oğlu Kamil Dedeoğlu, İstanbul’daki bir derbi maçı için bilet istediği Hasan amcasından ne cevap aldı?

-Bu soruların yanıtı  TRT Spor’da 19 Ekim Cuma günü saat 20:05’te Sporda İz Bırakanlar –Hasan Polat  Polat belgeselinde.

Belgeselde  Polat’ın oğlu Mehmet Polat, Türk siyasetinin duayen  isimlerinden   dönemin Gençlik ve Spor Bakanı İsmet Sezgin, araştırmacı yazar Tanıl Bora, Trabzonspor camiasının önde gelen isimlerinden  Faruk Nafız Özak, Ahmet Salih Erdem, Özkan Sümer, Ali Özbak, Eyüp Sabri Uğurbaş, İçişleri Bakanlığı müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon İdmanocağı’nın emektar futbolcularından İbrahim Küçüktepe (Hantal İbrahim)  ile Polat’ın yakınları efsane futbol adamı ile ilgili hatıralarını anlatıyorlar.

Trabzonlu efsane TFF Başkanı’nın hayatı TRT SPOR’da 19 Ekim Cuma saat 20:05’de.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler