Türk futbolu için önemli karar

1966 yılında kurulan ve şu an yerel amatör ligde mücadele eden Malatyaspor ile ilgili devam eden kamu davası sonuçlandı. Mahkeme, Malatyaspor'da kulüp başkanlığı yapan isimlere ve geçmişte görev yapan çok sayıda yöneticiye ceza verdi. Bu kararla birlikte

Türk futbolu için önemli karar

1966 yılında kurulan ve şu an yerel amatör ligde mücadele eden Malatyaspor ile ilgili devam eden kamu davası sonuçlandı. Mahkeme, Malatyaspor'da kulüp başkanlığı yapan isimlere ve geçmişte görev yapan çok sayıda yöneticiye ceza verdi. 

Bu kararla birlikte aynı zamanda Türk futbolunda ilk kez bir mahkeme futbol kulübünün ekonomik anlamda kötü yönetiminden dolayı kulüp başkanlarına hapis cezası vermiş oldu. Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği bu karar Yargıtay'da onanması halinde örnek teşkil edecek.

4 yıldır Malatya 1.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bugün karar açıklandı. Mahkeme Hakim İzzettin Duman tarafından açıklanan kararda görevi kötüye kullanma ve kulübü zarara uğratma suçlamalarıyla başkanlık yaptıkları dönemlerle ilgili haklarında dava açılan Malatyaspor eski başkanları Hikmet Tanrıverdi ve Haşim Karadağ'ın da aralarında bulunduğu bir çok yöneticiye hapis cezası çıktı. Mahkeme, şu anda İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı ile Fatih Karagümrükspor'un Başkanı olan Hikmet Tanrıverdi'ye 3 yıl 2 ay hapis cezası verirken eski başkanlardan işadamı Haşim Karadağ'a ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Karar da yine şu anda Yeni Malatyaspor'un mevcut 2.başkanı olan İlhan Kavuk'a da 3 yıl hapis cezası verildi. Bugün açıklanan kararda ceza alan bazı isimler şöyle;

"Fahrettin Eserdi, Selahattin Dağıstanlı, İlyas Karahan, Ali Alkış, Atilla Kantarcı (2 yıl hapis cezası)" Temyiz sürecinde de sonuç değişmez ise şu an İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) başkanlığının yanı sıra Karagümrükspor kulübü başkanlığı yapan Hikmet Tanrıverdi ile Yeni Malatyaspor kulüp 2.başkanlığı görevini yürüten İlhan Kavuk'un yöneticiliklerinin düşeceği öğrenildi.

Bu arada Hikmet Tanrıverdi döneminde yöneticilik yapan ve şuanda hayatta olmayan Celal Birsen ile Hüseyin Fidan'ın cezaları da düştü. Yine Hikmet Tanrıverdi döneminde yöneticilik görevi yürüten İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Başkanı Ramazan Özdemir'e ceza verilmedi.

Hikmet Tanrıverdi ve Haşim Karadağ'ın başkanlık yaptıkları dönemlere ilişkin zararın 16 Milyon TL civarında olduğu ve zararın tazmini yoluna gidileceği de karar metninde yer aldı.
Malatyaspor gibi geçmiş yıllarda yönetimlerin sportif ve ekonomik olarak kötü idare ettiği ve şuan borç batağına saplanmış olan Diyarbakırspor, Samsunspor, Kocaelispor, Sakaryaspor ve Elazığspor için de geçmişe yönelik hesapların incelenmesi talebinde bulunulması durumunda eski yönetimlere dava açılabilecek.

Malatyaspor 1983 -1984 sezonunda namağlup şampiyon olmuş 2004 yılında ise ülkemizi UEFA kupasında temsil etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler