Türk Futbolu için karar günü!

Yıldırım Demirören başkanlığında toplanacak olan Yönetim Kurulu, Kulüpler Birliği’nin 6+2+2 şeklindeki isteğini karara bağlayacak. Bu doğrultuda yeni sezonda sahada yine 6 yabancı yer alacak, 2 yabancı da yedek kulübesinde oturacak. Toplam 10 yabancı ile

Türk Futbolu için karar günü!

Yıldırım Demirören başkanlığında toplanacak olan Yönetim Kurulu, Kulüpler Birliği’nin 6+2+2 şeklindeki isteğini karara bağlayacak. Bu doğrultuda yeni sezonda sahada yine 6 yabancı yer alacak, 2 yabancı da yedek kulübesinde oturacak. Toplam 10 yabancı ile sözleşme imzalanabilecek. Federasyon yönetiminin geçen sezon sonunda aldığı, “Sahada ve yedek kulübesinde toplam 6 yabancı bulunsun” şeklindeki karar ise bu doğrultuda rafa kalkacak.

2 YIL SONRA DEVREYE GİRECEK
Bilindiği gibi Futbol Federasyonu, geçen sezonun ortasında “Türk futbolcularının önü açılsın” gerekçesiyle yabancı futbolcu sayısına yönelik 6+0+4 şeklinde kısıtlama kararı almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu kararına önce yeşil ışık yakan Kulüpler Birliği, bu sezon başında ise “Bu karar, Türk futbolunun sonu olur. Kesinlikle kabul edilemez. Değiştirilmesi gerekiyor” diyerek karşı çıkmıştı. 17 kulübün bu kararına ise Fenerbahçe itiraz etmişti. Sarı-Lacivertli kulüp, “Ne karar alındıysa, o uygulanmalıdır” şeklinde görüş bildirmişti. Federasyonun bu yöndeki kararının 2 sezon sonra devreye gireceği ifade edildi. Öte yandan Galatasaray’ın gündeme getirdigi Avrupa Birliği pasaportu taşıyan oyunculara sınırsız hak tanınması talebine ise sakıncaları bulunması nedeniyle sıcak bakılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor