Türk Futbolu için büyük gün!

TFF’nin futbol tarihine geçecek şike kararını bu akşam alması bekleniyor.Yönetim kurulu, günlerdir 14 bin sayfayı mercek altına alan Etik ve Hukuk Kurulları’nın mütalaalarına göre, şikeyle ilgili kararı vermek üzere saat 15.30’da toplanıyor. Akşam saatler

Türk Futbolu için büyük gün!

TFF’nin futbol tarihine geçecek şike kararını bu akşam alması bekleniyor.

Yönetim kurulu, günlerdir 14 bin sayfayı mercek altına alan Etik ve Hukuk Kurulları’nın mütalaalarına göre, şikeyle ilgili kararı vermek üzere saat 15.30’da toplanıyor. Akşam saatlerinde ilk bağlayıcı karar açıklanabilir!

Türk Futbolu’nun, 3 Temmuz’da başlayan şike ve teşvik soruşturmasıyla birlikte içine girdiği ‘belirsizlik’ atmosferinden kurtulma vakti geldi... 1.5 aydır devam eden soruşturmayı devletin yargı birimleri sürdürüyor.. Soruşturmada çok sayıda kulüp başkanı, yönetici, teknik direktör, futbolcu ve menajerin ismi geçti. Bir kısmı serbest kaldı, bir kısmı ise Metris Cezaevi’nde tutuklu.. Ancak özerk bir yapısı bulunan Türkiye Futbol Federasyonu, savcılıktan gelen belgeler doğrultusunda artık bir karar verebilecek duruma geldi..

RAPORLAR ÖZETLENDİ

TFF Etik Kurulu ve TFF Hukuk Kurulu, toplam 14 bin belgeyi 21 günde inceledi.. Etik Kurulu, kozmik odadaki titiz çalışmalar sonrasında 150 sayfalık mütalaayı hazırladı.. Hukuk Kurulu’nun mütalaası ise 50 sayfalık.. Bunların sonuç bölümlerinde TFF Yönetim Kurulu Üyeleri için özet de yapıldı.. Ve bugün bu belgeler bizzat federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a teslim edilecek..

TFF yönetimi ise bu belgeleri bugün 15.30’da başlayacak olan toplantısında inceleyecek.. Saat 18.00 sularında da bu toplantının sona ermesi ve TFF Yönetimi’nin, soruşturmada ismi geçen kulüp ve kişilerle ilgili, hatta Türk Futbolu’nun kaderiyle ilgili tarihi kararı açıklaması bekleniyor..

İşte çıkması beklenen kararlar

1- Suçlanan kulüplere küme düşme veya puan silme cezası yok

2- Kesin ceza için mahkemenin sonuçlanması beklenecek

3- Şaibeli görülen geçen sezonun tescili doldurulacak

4- Sıralama belirsizleştiği için hiçbir kulüp Avrupa’da Kupaları’nda yer almayacak

5- Soruşturmada yer alan isimler disiplin kuruluna sevk edilecek

6- Mahkeme kararına kadar çoğu isme ‘tedbir’ konacak yanihak mahrumiyeti verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor