Tuna: Kongre kararı alınmalı!

Trabzonspor eski asbaşkanı Erol Tuna haber61’e Trabzonspor gündemini değerlendirdi. Trabzonspor  kongresinde tüzüğün 58. Maddesinin 4. bendine geçici madde eklenmesinin mahkemeden dönmesini değerlendiren Tuna "Yönetim mahkeme kararına uysun, zaten başarıl

Tuna: Kongre kararı alınmalı!

Trabzonspor eski asbaşkanı Erol Tuna haber61’e Trabzonspor gündemini değerlendirdi. Trabzonspor  kongresinde tüzüğün 58. Maddesinin 4. bendine geçici madde eklenmesinin mahkemeden dönmesini değerlendiren Tuna "Yönetim mahkeme kararına uysun, zaten başarılılar karşılarına da aday çıkmaz, aday çıksa bile destek bulamaz'' dedi

Mustafa Akçay’ı başarılı bulduğunu da belirten Tuna taraftardan da takımına sahip çıkmasını istedi. Tuna  mevcut yönetime de şike ile çalınan kupanın geri alınması için gidilmesi gereken iki adresi işaret etti "Kupanın adresi TFF ve Hükümettir" dedi

Haber61.net -  Tüzüğün 58 maddesine eklenen 4 geçici mahkeme tarafından reddedildi kongre yapın dedi.Ancak yönetim temyiz yolunu da seçebileceğini ima etti.Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz”

Röportajı izlemek için tıklayın

Erol TUNA :   Mahkeme kararı hepimizin malumu. Mahkeme kararının esasında yönetim odaklı görünmesine rağmen, bu konuda benim yorumum farklı. Ben ortada Trabzonspor’un tüzüğünü yapanların eksikliğinden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Tüzüğü yapanların eksikliğinden kaynaklanan hukuki sorunlar bunlar, ben bu şekilde değerlendiriyorum. Esas bizim dikkat çekmemiz gereken konu Trabzonspor yönetiminin değiştirilmesi ya da yeniden kongre yapılması değil. Esasında tüzüğe bir bakmamız lazım. Çünkü hukuk oradan bir arıza veriyor. Mahkeme diyor ki “Siz tüzüğünüze göre yanlış yaptığını, o zaman doğrusu  yeniden seçim yapmaktır”. Tüzüğü kimler yapmışsa yanlış yapmış demektir. Trabzonspor’unda büyük bir eksikliği vardır demektir. Hukukçuların tüzük üzerinde tadilatlar ve çalışmalar yapması gerekiyor. Tüzük yapılırken hukukçuların az sayıda olması daha az aydınlatıcı olması onlardan kaynaklı bir şey değil, sorun yönetim mantığından kaynaklı. Ben böyle yorumluyorum. Esas olan Trabzonspor’un tüzüğüne bakmak lazım. Onu düzeltmek gerek.

po.jpg

Öbür boyutu ise zaten herkes o şekilde yorumluyor yönetim nasıl karar alacak? Bakın kongre neden yapılır. Birincisi şu” Eğer herhangi bir zaruri durum var ise erken kongre kararı alınır.  Bunu da mevcut yönetim kurulu belirler ve erken kongreye gider.  İkincisi de şu “ Kulüp tüzüğünüzde yazan zamanlarda yapılan kongreler. Başka türlü kongre şekli yok zaten. Bu durum karşımıza yeni çıkan bir durum.

Bakın Trabzonspor mayıs ayı sonunda kongre yaptı.  Kongre üyeleri de “Biz oyumuzu İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibine veriyoruz” dedi.  Sonuç Divanda onu başkan ilan etti . Orda bir aksaklık yok. Şimdi orada oy veren kongre üyesinin suçu ne ? Onlar nerden bilecekti ki böyle bir durum olacak diye. Bence kongre üyelerine haksızlık olur. Ama hukukta şimdi farklı diyor. Burada ortalığı bulandırmadan, bu sürece çok takılmadan, mevcut yönetimin hemen karar vermesi lazım. Gerekiyorsa hemen kongreye gidip yönetimini güçlendirmesi ya da istifa edenlerin yerine yenisini alması gerek.

 Hatta benzetmek ne kadar doğru olur bilemem Bakın bizim bir  rakip kulübümüz UEFA’dan men edilmesinden dolayı yönetim kurulu kendini sağlama almak için kongre kararı aldı. Dediler ki ey UEFA sizler beni 2 sene uzaklaştırdınız ama benim tabanım beni kulüpten uzaklaştırmak istemiyor. Çünkü kongreye gitmeseydiler çok tartışılırdılar. Bunu önlemek için olağanüstü kongreye gittiler ve yeniden seçildiler. Kongre üyelerinden güvenoyu aldılar ve görevlerine devam ediyorlar. Trabzonspor’unda bu doğrultuda karar vermesi gerekir. Benim görüşüm böyle. Ben mevcut yönetim için  bunun yararlı olacağı kanaatindeyim. Öbür taraftan kongre kararı alınması halinde Trabzonspor’un kongresinde başka başkan adayları ortaya çıkar mı çıkmaz mı bilemem. O ayrı bir konu. Kald ki kongrede  mevcut yönetimden başka aday çıksa bile yeni adayların çok destek bulacağını düşünmüyorum.   Zaten Trabzonspor’un Avrupa kupalarında çok başarılı bir mücadelesi var. Bu kadroyla ligde de sonuçlar fena değil. Ligde sadece bazı şanssızlıklar yaşadılar.

Öbür taraftan da devam eden şike sürecinde daha önceki yönetimden daha başarılı ve daha ileri safhadadır. O işi de iyi götürüyorlar. O açıdan yönetim kurulu ben yokum derse ancak yeni başkan adayları ortaya çıkar diye düşünüyorum

YENİ YÖNETİMİ BAŞARILI BULUYOR MU? 2.SAYFADA

Haber61net :   Yeni yönetimi başarılı buluyor musunuz ?

Erol TUNA : Tabi çok yeni bir yönetim arkadaşların çoğu da yeni yönetici . Şimdi daha kulübü tanıma aşamasındalar. Daha henüz ortaya çıkan bir şey göremedim. Yapılan başlangıçlar gayet iyi. Sonuca vardıkları uygulamaları oldu. Onun haricinde Trabzonspor’un sıkıntıları belli. Bundan önceki yönetimde zaten çok büyük bir mali külfet devretti kulübü onlara. O açıdan başka türlü yorum yaparsak ta yanlış olur. Bir önceki yönetim hem takım olarak hem maliyet olarak bir enkaz devretti Trabzonspor’a.Hem takım ham mali anlamda enkaz aldı mevcut yönetim.

Haber61net-  3 Temmuz sürecinden bu güne kadar bakarsanız şike sürecinin takibi konusunda mevcut yönetimler stratejik bir hata yaptı mı?

Erol TUNA:  Trabzonspor’da eski yada yeni yönetim şike sürecinde stratejileri ile hata yaptılar yada yapmadılar demem. Ancak ben olsam şunu yapardım” Şike konusunda rakip takım ile polemiğe girmezdim” Çünkü suçlu o, davalı olan o,ceza alanda o. 16.Ağır ceza mahkemesi suçlu demiş. UEFA demiş CAS Fener suçlu demiş. Şimdi  bunların suçlu olduğunu  tescilleyecek yer TFF . Yani Fenerbahçe ne kadar suçluyum, yada suçsuzum dese dahi, onların söyleyecekleri bir anlam ifade etmez.Bunu tescilleyecek makam TFF’dir. Trabzonspor’un hedefi TFF olmalı ve tüm gücüyle oraya yüklenmeli. TFF kararı alacak. Bu nasıl bir akıldır nasıl bir mantıktır ki , anlamakta mümkün değil. Yerel mahkeme ceza veriyor. UEFA onları Avrupa kupalardan men ediyor. UEFA diyorki Fenerbahçe sen git 2 yıl bana uğrama. Benim anayasamda bu yazıyor. Adın bu işe karışmış benim makamlarımda tespit etmiş. Ben seni cezalandırdım. BJK’de ceza aldı niye gıkları çıkmıyor. Bizim yol alacağımız yer TFF dir Cezayı TFF’nin vermesi gerek.TFF bunları bir düzene sokacak, sonuç yeri orasıdır,yetkili mercide orası. Bizim Fenerle ne işimiz var. Onların yaptığı ortada. Suçlular zaten. Hala biz Fenerbahçe şike yaptı mı yapmadı mı diye tartışırsak hata yaparız. Yapmış ki kupalardan men edilmiş.  Şike yaptıkları için ceza almadıkları kurum kaldı mı ? Bunu tartışmak ayıptır. Bizim onlarla artık işimiz yok. Bizim işimiz TFF ile olmalı. Bu leke Fener’in 100 yıl üzerinde kalır. Allah Trabzonspor’u böyle lekeler almaktan korusun.

erol.jpg

Haber61net :  Dönemin TFF başkanı Mehmetali Aydınlar Fener başkanlığına aday olduğunda “ Kupa Fener’in müzesinde duruyorsa, bana borçlular şeklinde bir açıklama yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Edrol TUNA : Mehmet Ali Aydınlar’ın gücü yetmedi işte. Bak Fener’i ve Aziz Yıldırım’ı hem yerel mahkeme suçlu buldu, hem UEFA suçlu buldu. O çok uğraştı didindi ama yaptıkları biçare halde hiçbir işe yaramadı. Kendisi de zaten şike yoktur dediğinde şike olduğunu ispatlayan bir adamdır. Başka türlüsü de ona yakışmaz. Sordular ya ona Fenerbahçe şike yaptı mı yapmadı mı diye. Yapmamıştır diyor. Hem burada sen Avrupa’ya, UEFA’ya hakaret ediyorsun. Hem de mahkemeye hakaret ediyorsun. Mahkeme tapelerle beraber ortaya çıkardı. Bunları tartışmanın bir anlamı yok. Verilmiş ceza, tescillenmiş. BU kararı uygulayacak olan federasyon ve hükümet yetkilileridir. Başka hiç kimse değildir. Trabzonspor’un da asla muhatabı değildir. Trabzonspor Federasyona üye bir kulüptür. Trabzonspor’un, şike sürecinde şampiyonluğu hak eden takımdır. Onun yerinde başka bir takım olsaydı o takım olacaktı. Trabzonspor yerine başka takımın hakkı yenseydi onu konuşacaktık. Burada Trabzonspor’un hakları yenmiştir. Dolayısıyla durum ortadadır. Tek gideceğimiz yer, TFF ve HÜKÜMET .

AKÇAY VE TARAFTAR... 3.SAYFADA

Ayrıca artık biz o kupayı da istemiyoruz. O kupa Fenerbahçe’nin Kurbağalı bir deresi vardır bilen bilir. O kupa oraya layık. Onu oraya atacaksınız. Bizim kupamız pir pak tertemiz bir kupa olacak Allah’ın izniyle. Bir de artık biz sadece bu kupa olayına takılmayalım. Eğer Trabzonspor yönetimine mesaj olacaksa, biz buraya takılmamamız lazım. Bizim önümüzde çok şampiyonluklar var. Hedefler var, biz onlara doğru koşmamız lazım. Bu geçmişte olan bir olay, hakkımız yenmiştir, doğrudur.Ona takılmayalım. Onun da mücadelesini verelim ama bu mücadele asla bu günden sonra vereceğimiz mücadeleden fazla olmamalı. Altını çizerek söylüyorum. Bizim şike süreci ile ilgili vereceğimiz mücadele asla geleceğimiz için vereceğimiz mücadeleden fazla olmamalı. O zaman bindiğimiz dalı keseriz biz. Çünkü önümüzde kaybettiğimiz bir şampiyonluktur. Gelecekte çok şampiyonluklar var onları feda edemeyiz.

Haber61net – Trabzonspor’un teknik patronu Mustafa Reşit Akçay’ı başarılı buluyor musunuz ?      

Erol TUNA: Trabzonspor ve Türk futbolu yeni bir hoca kazanmıştır. Daha söylenecek bir şey yok. Bundan sonra 50 tanede kötü sonuç alsa, hiç önemli değil. Bu süreçte, bu takımı alıp da bu seviyelere getirmek, futbol bilgisi açısından, insan yönetimi açısından, insan psikolojisi açısından önemli bir başarıdır. Mustafa hocayı tebrik ediyorum. Beklenenden daha çok performans gösterdi. Bu kararı cesaretle alan yönetimi de tebrik etmek gerekir.  Mustafa Hoca ile ilgili Türk futbolu yeni bir hoca kazandı diye düşünüyorum.  Bunu kabul etmezler, bizim insanlarımızı zor kabul ediyorlar. Şenol Güneş gibi başarısı dünyaca tescillenmiş bir hocayı kabullenmeyen beyinlere neyi kabullendireceksin. Bizim bildiğimiz bir gerçek var Mustafa Hoca hem Trabzonspor’un hem Türk futbolunun kazanılmış bir teknik direktörüdür. Kendini de ispatlamıştır. 

Haber61net  -Taraftar stadyuma neden gelmiyor?

Nedeni belli. Yönetimin bunu bilmesi gerekiyor. Ben bir Trabzonsporlu olarak tepkinin bu kadar uzun olmamasından yanayım. Bu çok tehlikeli bir şey. Trabzonspor taraftarı yönetimini desteklemeyebilir ama takımını desteklemesi lazım. Yani yağmurda, çamurda, karda oraya gelecek takımını destekleyecek.  Çünkü bu bizim takımımız. Asla o yönetimin takımı değil. O yönetim şuanda seçilen bir yönetim. Yetkili onlar şuanda ama takım hepimizin takımı ve taraftarın maçlara ilgi göstermesi lazım. Takımı desteklemesi lazım, katılımcı olması gerekiyor. Böyle de yapmıştır bu güne kadar. Yönetimde burada her halde kendi hatasını anlıyordur diye düşünüyorum.    

Bu tür gündemlerle beraber Trabzonspor’un bu gününe ve geleceğine kesik atmamak, koparmamak gerekiyor. Bildiğimiz yol var,o yoldan gitmemiz lazım. Bizim çok fazla enerjimizde yok sağa sola harcamaya. Onun için bu mahkeme sürecinin en kısa bir şeklide sağlıklı bir şekilde çözülmesi, Trabzonspor’un hem liglerde hem Avrupa’da başarıya ulaşması için, camia olarak tek vücut olmamız gerekiyor. Bakın rakip kulüp kısa zaman önce yapılan kongrede o şartlara rağmen nasıl tek vücut olabildi. Allah göstermesin biz öyle bir şey ama, biz temiz futbol diyoruz, ahlaklı futbol diyoruz. Bunun peşinde giden insanlar olarak, bu tür süreçlere çok fazla enerji harcamadan hedeflerimize bakmalıyız. Hedefimiz Avrupa kupalarında iyi bir yere gelmek. Süper ligde ise şampiyonluğa oynamaktır. Bunu amaç edinmemiz ve bu doğrultuda gitmemiz lazım. Taraftarlarımızın da bu doğrultuda takımlarına destek vermesi lazım. Artık bu kadar protesto yeter diye düşünüyorum.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler