TÜFAD yolundan dönmüyor!

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon şube Başkanı Nurettin Balaban yazılı bir basın açılaması yaptı.Balaban yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;UEFA ANTRENÖRLÜK KURSLARINA KATILIM KRİTERLERİ DEĞİŞİYORUEFA B,UEFA A ve P

TÜFAD yolundan dönmüyor!

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon şube Başkanı Nurettin Balaban yazılı bir basın açılaması yaptı.

Balaban yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

UEFA ANTRENÖRLÜK KURSLARINA KATILIM KRİTERLERİ DEĞİŞİYOR

UEFA B,UEFA A ve PURO Lisans kurslarına katılım kriterleri için yeniden talimat değişikliğine gidiliyor. Beklentimiz  kurslara katılım kriterlerinin çalışanın, üretenin ve emeğin yanında olmasıdır. Bu konuda TÜFAD olarak biz elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu talimat 10-15 Ağustos arası TFF yönetim kurulunda görüşülerek karara bağlanması beklenmekte.

KURSLARA ENGEL BAZI CEZALAR KALDIRILIYOR

Gerek futbolcu veya antrenör iken yüz kızartıcı suçlar haricindeki cezalar futbol antrenörlük kurslarına katılmaya engel olmayacak. Örnek vermeye kalkarsak benim de sporculuğumu yapmış Nuğman  Mumcu bir  futbol maçında kırmızı kart görerek  6 aydan fazla ceza aldı ve bu cezasını futbol oynamayarak çekmesine rağmen antrenörlük kurslarına katılamadı. Talimat değişikliğinden sonra bu gibi kurs adayları artık kurslara katılabilecekler.

PUANI YETERSİZ OLUP BAŞARILI ANTRENÖRLERE KURS HAKKI

Sürekli dile getirdiğimiz gibi futbol antrenörlük kurslarına katılım kriterlerine göre TFF C lisanslı bir antrenör UEFA B ye gitme şansı milli takımlarda ve üst düzey profosyonel takımlarda futbol oynayanlara göre imkansıza yakın gibi. Tam 1.5 yıldır bu konu için beklide 10 kere TFF FGD gittik derdimizi anlatmaya çalıştık. Örnek olarak derneğimiz üyesi Ömer Ortakudaş hocamızı göstererek son 4 yıldaki başarısını anlattık ve kursa katılamadığını ifade ettik.Burada amacımızın Ömer Ortakudaş ve onun gibi antrenörlerimize haksızlık yapıldığını yukarıya anlatabilmekti.  En son Fatih Terim hocaya ziyarete gittiğimizde Milli takımlar antrenörü Hamza Hamzaoğlu  hocaya  bu konuyu tüm detayları ile anlattık. Hamza hoca sağ olsun bu konuyu Fatih Terim hocaya ve TFF FGD iletti. Bu konuda başarıya ödül olarak kurs hakkı tanınması görüşü uygun görüldü. TFF bu talimatı kabul ederse bundan sonra artık  Ömer hoca ve ona emsal teşkil eden antrenörlerimizin kursa gitmeleri kolaylaşacaktır.

TFF C DİPLOMALI  ANTRENÖRLERE PROFOSYONEL TAKIMLARDA ÇALIŞMA HAKKI

TFF C  Diplomalı binlerce antrenör UEFA A ya katılım kriterlerinden dolayı gidemediğinden Trabzon TÜFAD şubesi olarak 12 Ağustos tarihinde Ankara’da yapılacak TÜFAD genel merkez toplantısına yazılı bir önerge sunacağız. Bu önergemiz  UEFA B ye müracaat etmiş kurs bekleyen TFF C diplomalı antrenörlerimize kurs sırası gelene  kadar profosyonel takımların bünyesinde çalışma hakkı verilerek bu süreci bu şekilde geçirerek emeklerinin karşılıklarını alabilmeleridir.

KUSLARA BAŞVURU TARİHİ DEĞİŞTİ

Bilindiği gibi 01.Temmuz.2014 tarihinde futbol antrenörlük kurs başvuruları başlayacaktı. Ancak bahsettiğimiz bu talimat değişikliklerinden sonra başvurular Ağustos içinde başlayabilir. Kurs başvuruları derneğimizin trabzontufad.org sitesinden üyelerimize duyurulacaktır.

TRABZON TÜFAD’IN EKONİMİK ÖZGÜRLÜĞE ULAŞTIRIP VE ON BİNLERCE ANTRENÖRÜN VARLIĞINI KABUL ETTİRENE KADAR BU YOLDAN DÖNÜŞ YOK

Tam 20 yıldır aktif olarak TÜFAD’a hizmet etmekteyim. Trabzon TÜFAD kurulduğundan bugüne kadar herkesin emeği büyük. TÜFAD Trabzon şubesini ekonomik özgürlüğüne ulaştırıp,özellikle amatör takımlarda çalışan on binlerce futbol antrenörünün varlığını kabul ettirene kadar Allah’ın yürü dediği yürüdüğümüz bu yoldan dönüş yok.  Bu yolda yürürken ölümden döndüğüm günler oldu ,büyük bedeller ödedik,karşıma aşılmaz engeller ve zorluklar çıktı,hepsini bir varlığa güvenerek,inanarak,yorulmadan, bıkmadan ,korkmadan  bu günlere geldik.O varlık yüce Allah’tır. Yüce Allah inşallah yürüdüğümüz bu yolda bizi hedefimize ulaştırır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor