TÜFAD Tolunay'la görüştü!

TÜFAD Trabzon şube başkanı ve aynı zamanda TÜFAD Genel Başkan Danışmanı Nurettin Balaban futbol antrenörlerinin kurs ve güncellemeleri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.Balaban yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Antalya’da ya

TÜFAD Tolunay'la görüştü!

TÜFAD Trabzon şube başkanı ve aynı zamanda TÜFAD Genel Başkan Danışmanı Nurettin Balaban futbol antrenörlerinin kurs ve güncellemeleri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Balaban yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Antalya’da yapmış olduğumuz TÜFAD şube başkanları ve yönetim kurulu toplantısında kurslar ve güncellemeler konusunda TFF Futbol Genel Direktörü Tolunay Kafkas ile yapılan görüşmemizde tarihi belirlenmiş olan C futbol antrenörlük kurslarının iptal edilmesinin yanı sıra, Pro, UEFA A, UEFA B kurslarının ise Haziran 2012 tarihinden itibaren yapılmasının planladığı görüşü alınmıştır.          

Futbol Dünyasının içinde antrenörlerimize çok büyük görev ve sorumluluk düştüğünün altını çizen Balaban; ülkemizin toplam nüfusunun dörtte biri futbol oynama çağındaki çocuk ve gençlerden oluşuyor. Ülkemizin geleceğinin teminatı olan bu çocukların ve gençlerin eğitiminde her yaşın ihtiyacına yönelik eğitim ve çalışmaların yapılabilmesi için öncelikli olarak biz futbol antrenörlerin bu konuda eksiz bir eğitim ve araştırma içinde olmamız gerekmektedir.

Eğer, Dünya futbolunda kendi oyun kültürünü geliştirmiş ülkeler arasında veya bu kültürü geliştiren teknik adamlar arasında yer almak istiyorsak o zaman UEFA güncellemesine katılmayan TFF A ve TFF B lisansına sahip futbol antrenörlerinin Haziran 2012 tarihine kadar güncelleme kurslarını tamamlamasının artık kaçınılmaz bir gerçek olduğunu bir görev olarak belirtmek isteriz.

Balaban, bilindiği üzere Tolunay Kafkas Trabzon TÜFAD şubemize kayıtlı bir kardeşimiz,  hocamızın projeleri arasında futbol antrenörlerinin kurs, güncelleme ve eğitim seminer programları dışında öncelikle genç futbolcuların gelişiminde kulüp yöneticilerin taşıdığı önemi göz önünde bulundurursak yönetici gelişimi sertifika programları üzerinde çalıştığı, futbolcu gelişiminde anne ve babanın destekleyici bir unsur olabilmesi için gerekli bilinçlendirme çalışmaları için aile gelişimi ve ayrıca amatör ve profesyonel oyuncu sayısının A takım ve altyapı dağılımı, tek yaş prensibine dayalı elit liglerin yanı sıra, sokak futboluna uyumlu çocuk futbolu konusunda çalışmalar yaptığını söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor