"TS'nin penaltıları irdelenmeli"

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, yöneticilerin verdikleri beyanatların Türkiye'de ortamı çok gerdiğini belirterek, kalan son 3 maçı fair-play ruhu içinde oynayıp şampiyon olanı kutlamak gerektiğini söyledi. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, katıldığı

"TS'nin penaltıları irdelenmeli"

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, yöneticilerin verdikleri beyanatların Türkiye'de ortamı çok gerdiğini belirterek, kalan son 3 maçı fair-play ruhu içinde oynayıp şampiyon olanı kutlamak gerektiğini söyledi.

 

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, katıldığı bir televizyon programında hakemlerle ilgili söylemleri kendilerinin başlatmadığını belirterek, "Hakemlerle ilgili söylemleri biz başlatmadık. Devre arasında Aykut Kocaman'nın verdiği demeçlere bakmamız lazım; 'Trabzonspor'un penaltıları irdelenmeli' Bir sıkıntı mı vardı da Trabzonspor'un penaltıları irdelenecek? Neden böyle bir beyanat verme gereği duydu? İkinci yarının başlamasıyla birlikte bizim kendi sahamızda oynadığımız Ankaragücü, Medical Park Antalyaspor ve Kayserispor maçlarında bariz 3-4 penaltımız verilmedi. Biz buna rağmen TFF ve kurallarına güvendiğimizi her yerde söyledik. Ta ki Gençlerbirliği maçına kadar bu maçta verilen ofsayt golü, haksız yere çalınan penaltı vardı. Bizlerde büyük bir camiayız bizimde serzenişlerimiz olması gerekiyordu. Daha sonra Bucaspor maçında hiç kimsenin katılmadığı bir penaltı olayı var.

 

Gökhan Gönül'ün 2.sarı kart'tan atılması gereken bir olay vardı. Bunlar hep es geçildi. Trabzonspor büyük bir camiadır haklarını aramak zorundadır. Biz haksız yere verilen penaltılara karşıyız. Bizim hakkımız yensin istemiyoruz. Biz hakemlere ve penaltılara sığınarak maçlara çıkmıyoruz" dedi.

 

Gaziantepspor maçında verilen penaltı kararının doğru olduğunu belirten Şakar, "Cüneyt Çakır Türkiye'nin en deneyimli hakemlerinden bir tanesidir. Ülkemizi yurt dışında son derece en iyi şekilde temsil etmektedir. Biz Cüneyt Çakır'a güveniyoruz. Pozisyonun başlangıcı ceza sahası dışında oldu ama Gaziantepspor'lu oyuncunun müdahalesi ceza sahası içinde devam etti. Hakemde yan hakeme danışarak kararını verdi.

Pozisyonun penaltı olduğuna inanıyorum" dedi.

 

"BİZ YÖNETİCİLER SAĞDUYULU OLMALIYIZ"

Yöneticilerin sağduyulu olması gerektiğini belirten Şakar, "Biz yöneticiler çok sağduyulu olmak zorundayız. Verdiğimiz beyanatlar Türkiye'de çok ortamı geriyor diye düşünüyorum. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Kalan son 3 maçı çok sağlıklı bir şekilde olayları sağ dışına taşımadan. Biz ve rakiplerimiz centilmenlik içinde fair play ruhu içinde oynayıp. Şampiyon olanı kutlamak gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

"PANKARTLA BİZİM BİR İLGİMİZ YOK"

"Günahların takımı Fenerbahçe" şeklinde Bordo-mavili taraftarların astığı pankart ile hiçbir ilgilerinin bulunmadığını belirten Şakar, "Bunun sorumlusu Emniyettir. Stadyumlarda asılan pankartlar emniyet güçlerinin elemesinden geçer. Bunun bizimle hiç bir ilgisi yok. Maç başladığında asıldı. Maçın 3 tane gözlemcisi vardı. Maç başlayıp bitine kadar hiç bir uyarı yapılamadı. Bunu çok önemsemiyoruz. İstanbul'da bizimle ilgilide çok pankartlar asıldı. Bunların birer espri olarak düşünüyorum. Ortamı gerecek

bir durum olduğuna inanmıyorum. Taraftarlarımızın yaptığımız bir durumdur. Gözlemciler raporlarında bile buna yer vermediler. Ciddi almadıkları için" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler