TS'li yönetici hakemleri anlattı

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, rakiplerinin kendi lehlerine hakem hataları olduğu dönemde bile hakemler aleyhine açıklama yaparak baskı ortamı oluşturup, kendi taraftarlarını da yatıştırmak amacında olduklarını söyledi. Bekiroğlu, Rady

TS'li yönetici  hakemleri anlattı

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroğlu, rakiplerinin kendi lehlerine hakem hataları olduğu dönemde bile hakemler aleyhine açıklama yaparak baskı ortamı oluşturup, kendi taraftarlarını da yatıştırmak amacında olduklarını söyledi.

Bekiroğlu, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Duruşumuzu bozup yan yollara sapmayız" dedi. Hakem odasına inmek konusundaki tartışmalar için ise, "Duyuyoruz, okuyoruz, biliyoruz. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük camialarından bir tanesidir, bizim gibi onların da hakemler konusunda saygı göstermelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İşte Tuncay Bekiroğlu'nun sözleri:

"Taraftarımıza, Antalyaspor maçında gösterdikleri Trabzonsporlu duruştan dolayı teşekkür ederim. Sürekli destek verdiler. Maçtan sonra, arzu etmediğimiz, bir sonuç olmasına karşın, takımı tribüne çağırarak destek verdiler. Kimse merak etmesin; bu takım ligin sonuna kadar şampiyonluğun en güçlü adaydır. Bu ligde çok şey değişecek ve herkes puan kaybedecek. Taraftarımız endişelenmesin, bu desteklerinin sonuçlarını mutlaka alacaklar."

FUTBOLCULARIMIZA HELAL OLSUN, ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİLER

"Antalyaspor maçında futbolcu arkadaşlarımızın mücadelesini beğendim. Fakat kazanmaya giden yolda emeklerimiz kadar şans da bir faktördür. Bence Antalyaspor maçında son derece başarılıydı; ama gol olmadı.

Bazen şans sizi en tepeye çıkarak, bazen de en dibe iter. Bu bütün takımlar için geçerli. Ben futbolcu arkadaşlarıma helal olsun diyorum. Şenol hocamıza teşekkür ederim. Panik havası yaratmaya gerek yok. Biz böyle oynayalım kazanır ya da kaybederiz; ama Trabzonsporlu olmaktan gurur duymaya devam ederiz."

HAKEMLER KONUSUNDA RAKİPLERİMİZDEN SORUMLU DAVRANMALARINI BEKLİYORUZ

"Bütün takım yöneticilerine çok önemli görev düşüyor. Trabzonspor ülkenin en köklü kurumlarından; bu durum bir takım sorumlulukları da beraberinde getirir. Biz başarıya giden yolda her şeyi mübâh sayan bir kulüp değiliz. Bundan dolayı her olumsuz sonuçtan sonra hakemleri baskı altına almak ya da kendi kamuoyumuzu yatıştırmak için hakemlik müessesi aleyhinde yorumda bulunmayız. Aynı sorumluluğu rakiplerimizden de bekliyoruz."

İsminin önünde profesör unvanı taşıyan bazı yöneticilerin daha fazla sosyal sorumluluk taşıması gerektiğinini de belirten Bekiroğlu, göz göre göre kendileri lehine hakem hatalarının olduğu haftalarda bile hakemler aleyhine açıklamalarda bulunmasının çok üzücü olduğunu söyledi.

Ataol Behramoğlu'nun çok sevdiği bir şiiri olduğunu da belirten Bekiroğlu, "Der ki; 'Kederleri de yaşamalısın, namusluca bütün benliğinle; çünkü acılar da sevinçler gibi olgunlaştırır benliği' elbette biz de üzülüyoruz; fakat biz Trabzonspor olarak dürüst ve namusluca oynarız. Yenilebiliriz; ama Trabzonsporluluk duruşumuzdan asla vazgeçmeyiz. Yan yollara sapmayız. Rakiplerimizden aynı şeyi bekliyoruz." diye konuştu.

HAKEM ODASINA İNME TARTIŞMALARINI ÜZÜCÜ BULUYORUZ

Hakem odasına inme tartışmalarının son derece üzücü olduğunu da belirten Bekiroğlu, "Bunları duyuyoruz, okuyoruz, biliyoruz. Rakiplerimizin bu yollara saptıklarını görmek son derece üzücü. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük camialarından bir tanesidir. Kazanırlar, kaybedeler ama Fenerbahçe'nin de bu toplumun bir değeri olarak aynı saygıyı göstermesini beklemekten daha doğal bir hakkımız olamaz." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim hakemlik müessesini korumaya yönelik ya da sağduyulu duruşumuz, bir aczin göstergesi değil. Biz gereğini yapmaktan aciz olduğumuz için durmuyoruz, gereği bu olduğu için böyle duruyoruz. Hakemlerimizin de vicdanlarıyla baş başa kaldığında kendi durumlarını sorguluyor olmamalılar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor