TS'li taraftarlar Berat'ı unutmadı

23 Ekim günü Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde annesini ve kardeşini kaybeden Berat Ay'ı Trabzonspor taraftarları tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek moral verdi.Erciş'teki evlerinin balkonunda sallanan Trabzonspor bayrağını düzeltirken

TS'li taraftarlar Berat'ı unutmadı

23 Ekim günü Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde annesini ve kardeşini kaybeden Berat Ay'ı Trabzonspor taraftarları tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek moral verdi.

Erciş'teki evlerinin balkonunda sallanan Trabzonspor bayrağını düzeltirken depreme yakalanan Trabzonsporlu minik Berat'ın yaşadığı 5 katlı apartman enkaza dönüşürken, çalışmalar neticesinde anne Asiye Ay (42) ve kardeş Kadir Ay'ın (8) cansız bedenlerine ulaşılmış, Berat ise enkazdan sağ kurtulmayı başarmıştı. Asiye ve Kadir Ay'ın cenazeleri, Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinin Çayırbaşı köyünde defnedilirken, Berat ise bacağındaki kırıklardan dolayı Yavuz Selim Kemik Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ameliyat sırasında ciğerlerinde oluşan bir pıhtılaşmadan dolayı bir süre Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilen Berat, buradaki tedavisinin ardından tekrar kemik hastanesine götürüldü.
 Henüz 14 yaşında olan Berat, hastane odalarında yaşadıklarının şokunu atlatmaya çalışırken, bordomavi.net Trabzonsporlular Birliği Trabzon Temsilciliği, minik taraftara forma, atkı, bere, swithshirt, eşofman, çanta, spor ayakkabı, bayrak, Bize Her Yer Trabzon 2 kitabı ile bir adet cep telefonu hediye edildi. İmcede usulü yapılan yardımlar devam edince, temsilcilik Berat'a bir de diz üstü bilgisayar hediye etti.
 Baba Yılmaz Ay ilgilerinden dolayı BMN Trabzon temsilciliğine teşekkür ederken, şehrin önde gelen devlet büyüklerine ise sitemlerini iletti. Deprem felaketinden sonra hem cenazelerinin definleri hem de oğlu Berat'ın tedavisi için Trabzon'a döndüklerini belirten Ay, bu zamana kadar geçen süre zarfında ilgisizlikten yakındı. Valilikten, Belediyeden, Sivil Toplum Kuruluşlarından kendilerini hiç kimsenin ziyaret etmediğini üzülerek söyledi. Yaşadıklarının çok zor olduğunu, manevi desteğe en çok ihtiyaç
duydukları bir dönemde yanlarından neredeyse hiç kimsenin olmadığını bildiren Yılmaz Ay, "Oğlum fanatik Trabzonsporlu, depreme de balkondaki Trabzonspor bayrağını düzeltirken yakalandı. Onun morali hastalığı yenmek için çok önemli. Bizim hiç kimseden bir maddi beklentimiz yok, olmadı da. Fakat Trabzonspor'u temsilen kaptan Tolga Zengin'in oğlumu ziyaret etmesi, onun yüzünü güldürmesi bizleri çok memnun ederdi. Bizler zor günler geçiriyoruz. Tek istediğimiz biraz ilgi, yaşadığımız acıya hemşerilerimizin bir nebze de olsa ortak olması" diye konuştu.

Deprem sonrası ilk kez geçen hafta 5 günlüğüne Erciş'e döndüğünü belirten Yılmaz Ay, evlerinden geriye sadece enkaz kaldığını, artık orada yaşamanın da çalışmanın da imkansız olduğunu söyledi. Erciş Şeker Fabrikasından Eskişehir Şeker Fabrikasına tayini çıkan Ay, oğlu Berat'ın ise Trabzon'daki tedavisinin ardından, Bursa'da yaşayan halasının yanına gidip tedavisinin geri kalanını tamamlayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler