TS'li taraftardan da ıslıklı protesto!

Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların, ıslık çalarak protesto yapanlara tepki göstermesi Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nın organize ettiği yürüyüşle protesto edildi.  Taraftar gruplarından oluşan

TS'li taraftardan da ıslıklı protesto!

Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların, ıslık çalarak protesto yapanlara tepki göstermesi Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nın organize ettiği yürüyüşle protesto edildi.  Taraftar gruplarından oluşan bini aşkın kişi, İstiklal Caddesi'nde "ıslık" çalarak yürüdü.

Hükümet ile muhalefet arasında tartışmaya neden olan "ıslıklı protesto" bugün sokağa taştı.

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nın organize ettiği ve aralarında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon başta olmak üzere Süper Lig ve diğer liglerde bulunan takımların bini aşkın taraftarlar, Beyoğlu Taksim Meydanı'nda toplanarak protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Sporda sinmeyeceğiz, susmayacağız, seyirci kalmayacağız", ya hep beraber ya hiç birimiz", tek yumruk Fenerbahçe" yazılı pankartlar açan taraftarlar yürüyüş boyunca, kimse şah değil padişah değil", Kümeye Tayyip" sloganları attılar. Sık sık ıslık ve düdük çalan topluluğa çevreden de alkışlarla destek geldi. Yürüyüş sırasında çevik kuvvet polisinin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık grup burada bir basın açıklaması yaptı. Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Metin Kurt yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: Galatasaray Stadı'nın ıslıklı tepkisi diktatörlük isteyen zihniyetin padişahlık özentilerinin heveslerini kursağında bırakmıştır. Başbakan stat açılışını siyasi bir şova çevirmeye çalışmış ancak 8 yıllık iktidarın yıkım politikalarından usanan halkımızın tepkisi Galatasaray taraftarının aracılığıyla yüzüne vurulmuştur. Devrimci Spor Emekçileri Sendikası bu tepkinin haklı olduğunu ve yaşanan protestonun emekçi halkımızın sesinin bir yansıması olduğunu düşünmektedir. Bugün burada olmamızın asıl nedeni ise bu protesto kadar önemli olduğunu düşündüğümüz protesto sonrası gelişmelerdir. Statlara siyaset girmeyecek klişesi ardına saklanarak statları kendi gerici siyasal emelleri için kullanmaya kalkanların buna izin verilmediğinde sergiledikleri tavır utanç vericidir. Bugün bu maç AKP ile emekçi halkımız arasındadır. Bizler spor emekçileri ve gerçek spor severler ortak olarak bu maçta tarafız" diye konuştu. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor