TS'li taraftar kupa için başvurdu

Trabzonspor taraftarı olan Okan Yılmaz, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe göndererek Trabzonspor'un kupasının Fenerbahçe'den alınması ve şampiyonluk gelirlerinin Trabzonspor'a iade edilmesini istedi.Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin aralarında Fenerb

TS'li taraftar kupa için başvurdu

Trabzonspor taraftarı olan Okan Yılmaz, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe göndererek Trabzonspor'un kupasının Fenerbahçe'den alınması ve şampiyonluk gelirlerinin Trabzonspor'a iade edilmesini istedi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 93 sanıklı şike davasında "Kısmen onama ve kısmen bozma" kararı vermesinin ardından Trabzonspor taraftarı olan Okan Yılmaz, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe göndererek Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Toto Süper Lig 2010-2011 sezonunda şampiyon olması neticesinde elde ettiği şampiyonluk kupasının suçun mağduru olan Trabzonspor Futbol Kulübü'ne iade edilmesi veya müsadere edilmesi ayrıca, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şampiyon olması neticesinde elde ettiği şampiyonluk primi, naklen yayın gelirleri vb. ekonomik kazanç ve maddi menfaat elde ettiği kazançların suçun mağduru olan Trabzonspor Futbol Kulübü'ne iade edilmesi veya müsade edilmesi hususlarında ek karar verilmesini talep etti.

TÜRK CEZA KANUNU VE CEZA MUHAKEMESİ KANUNU'NDA YERİ VAR

Dilekçe sahibi Okan Yılmaz, yaptığı açıklamada “Türk Ceza Kanunu'nun 'Eşya müsaderesi' başlıklı 54. maddesinin 1. fıkrasında "niyetli üçüncü kişilere ait olmamak koşuluyla, kasıtlı bir suçun işlenmesinde kullanılan veya suçun işlenmesine tahsis edilen ya da suçtan meydana gelen eşyanın müsaderesine hükmolunur. Suçun işlenmesinde kullanılmak üzere hazırlanan eşya, kamu güvenliği, kamu sağlığı veya genel ahlak açısından tehlikeli olması durumunda müsadere edilir" denilmektedir.

Bu çerçevede Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şampiyon olması neticesinde elde ettiği şampiyonluk kupasının müsadere edilmesi gerekirken mahkemece bu konuda hiçbir karar verilmemiştir.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 123. maddesinde "İspat aracı olarak yararlı görülen ya da eşya veya kazanç müsaderesinin konusunu oluşturan malvarlığı değerleri, muhafaza altına alınır. Yanında bulunduran kişinin rızasıyla teslim etmediği bu tür eşyaya el konulabilir" denilmektedir.

Türk Ceza Kanunu'nun "Kazanç müsaderesi" başlıklı 55. maddesinde "Suçun işlenmesi ile elde edilen veya suçun konusunu oluşturan ya da suçun işlenmesi için sağlanan maddi menfaatler ile bunların değerlendirilmesi veya dönüştürülmesi sonucu ortaya çıkan ekonomik kazançların müsaderesine karar verilir. Bu fıkra hükmüne göre müsadere kararı verilebilmesi için maddi menfaatin suçun mağduruna iade edilememesi gerekir. "hükmü bulunmaktadır. Bu çerçevede Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şampiyon olması neticesinde elde ettiği şampiyonluk primi, naklen yayın gelirleri vb. ekonomik kazanç ve maddi menfaat elde ettiği kazançların müsadere edilmesi veya suçun mağduruna iade edilmesi gerekirken mahkemece bu konuda hiçbir karar verilmemiştir.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 255. maddesinde "Müsadere kararı verilmesi gereken hallerde, kamu davası açılmamış veya kamu davası açılmış olup da esasla beraber bir karar verilmemişse; karar verilmesi için, Cumhuriyet savcısı veya katılan, davayı görmeye yetkili mahkemeye başvurabilir. Kamu davası açılmış olup da iade edilmesi gereken eşya veya malvarlığı değerleri ile ilgili olarak esasla birlikte bir karar verilmemiş olması durumunda, mahkemece re'sen veya ilgililerin istemi üzerine bunların iadesine karar verilir." hükmü yer almaktadır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor