TS'li Digitürk'le sıkıntıda!

Trabzon'da, geçtiğimiz yıl bir kampanyadan yararlanarak kazandığı 1 yıllık Digitürk aboneliği bilgisi olmadan uzatılan ve çıkartılan 39 TL'lik borcu kabul etmeyen vatandaş, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nce de haklı bulunmasına rağmen icralık oldu.Arakl

TS'li Digitürk'le sıkıntıda!

Trabzon'da, geçtiğimiz yıl bir kampanyadan yararlanarak kazandığı 1 yıllık Digitürk aboneliği bilgisi olmadan uzatılan ve çıkartılan 39 TL'lik borcu kabul etmeyen vatandaş, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nce de haklı bulunmasına rağmen icralık oldu.

Araklı ilçesinde minibüsçülük yapan Abdulhamit Aygün, 2010 yılı Ağustos ayında Digital Platform İletişim Hizmetleri'nin bir petrol şirketi ile yaptığı kampanyaya katılarak aldığı 12 bin TL'lik mazot karşılığında 1 yıllık ücretsiz Digitürk aboneliği kazandığını belirtti. Bir yıl sonra ise aboneliğin otomatik olarak bitmesini beklediğini söyleyen Aygün, gelen bir faturayla da aboneliğin bilgisi olmadan devam ettirildiğini öğrendiğini anlattı. Bunun üzerine ilgili firmanın müşteri hizmetlerini aramasına rağmen bir netice alamadığını savunan Aygün, "İlçedeki bayiye gittiğimde ise görevli, aboneliğimin iptali için sistemin kendisine izin vermediğini, sorunun ancak merkezden çözülebileceğini söyledi." diye ifade etti.

"HAKEM HEYETİ HAKLI BULDU"

Yaklaşık bir ay sonra da İstanbul 34. İcra Diaresi'nden aldığı yazı ile 39 TL olan bir aylık borcun, diğer giderlerle 458 TL'ye çıkartıldığını gören Aygün, sorunun çözümü için Araklı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Aygün, şikayetinde, ilgili şirket tarafından bilgisi dışında uzatılan abonelikten tahakkuk ettirilen bir aylık 39 TL'lik faturanın iptali ve işlemin durdurulmasını talep etti. Digital Platform İletişim Hizmetleri ise yasal süreç içerisinde yazılı savunmada bulunmadı.

Konuyu inceleyen Hakem Heyeti, tüketicinin abonelik sözleşmesinin sona erdiği tarihten sonra şirket tarafından tüketicinin talebi olmadan uzatıldığı ve o döneme ait fatura tahakkuk ettirildiğini belirledi. Heyet, bu gerekçelerle de tüketici aleyhine tahakkuk ettirilen borcun iptaline karar verdi.

İstanbul 34. İcra Diaresi'ne gönderdiği dilekçede de borcu kabul etmediğini ifade eden Aygün, ilgili firma nezdinde yaptığı girişimlerden ise hala bir sonuç alamadığına dikkat çekti. Kendisiyle yapılan anlaşmanın 1 yıllık olduğuna dikkat çeken Aygün, "Bana bu 1 yıl dolduğunda aboneliğin otomatik olarak kapanacağı söylendi. Bu nedenle de ben konunun üzerinde durmadım. Ancak söz konusu 1 yılın sonunda bana borç çıkarttılar. Hakem Heyeti'nin beni haklı bulmasına rağmen de hakkımda icra takibi başlattılar. Firmalar, bu tür kampanyalarla tüketiciye tuzak mı kuruyor? Eminim benim gibi binlerce mağdur vardır. Yetkililerden, bu tür durumlara karşı bir çözüm bulmalarını talep ediyorum." dedi.

Aygün, bilgisi dışında tahakkuk ettirilen bu borcu ödememek için bütün hukuki haklarını sonuna kadar kullanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor