TS'li Basketçilerin TOFAŞ sınavı

Trabzonspor Basketbol takımı hafta sonu konuk edeceği TOFAŞ takımı için hazırlıkları sürdürüyor.Beko Basketbol Ligi'nde hafta sonu sahasında TOFAŞ'ı konuk edecek Medical Park Trabzonspor, revizyon çalışmaları sürmesine rağmen bu sezon öncesi 19 Mayıs Spor

TS'li Basketçilerin TOFAŞ sınavı

Trabzonspor Basketbol takımı hafta sonu konuk edeceği TOFAŞ takımı için hazırlıkları sürdürüyor.

Beko Basketbol Ligi'nde hafta sonu sahasında TOFAŞ'ı konuk edecek Medical Park Trabzonspor, revizyon çalışmaları sürmesine rağmen bu sezon öncesi 19 Mayıs Spor Salonu'nda ilk antrenmanını yaptı.

Antrenör Alaeddin Yakan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana, hafif sakatlığı bulunan Rasiç'in dışında tüm sporcuların katılması teknik heyetin moralini yükseltti.

Hazırlık ve Türkiye Kupası maçları dahil, bordo-mavililerin bu sezon ilk kez TOFAŞ maçına tam kadro çıkacağı belirtildi. Ligin ilk haftasında deplasmanda Bornova Belediyesi'ne 81-76 mağlup olan Medical Park Trabzonspor, TOFAŞ maçıyla birlikte ilk kez Beko Basketbol Ligi'nde Trabzon'da bir karşılaşmaya çıkacak. Salondaki revizyon çalışmalarının da hafta sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Kulüp genel direktörü Doğan Hakyemez, şansız bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, ''Birinci şansızlığımız Denizli'de yapılan hazırlık maçlarında Michael Wright sakatlandı. Evren Büker, takımdan ayrıldı onun ardından Hadi ile Caner sakatlandı. Tüm maçlarımızda istediğimiz kadro ile bir türlü oynayamadık. Zamana ihtiyacımız var dediğimiz dönemde kupada 8 takım arasına kalmamız sevindirici oldu'' dedi. 19 Mayıs Spor Salonu'nun da geçen sezonun ardından revizyona girdiğini anlatan Hakyemez, ''Bu salonda ilk defa idman yapıyoruz. Şu anda salonda çalışmalar devam ediyor ama cuma günü bitecek ve salon maça yetişecek. Geçen hafta Bornova Belediyesi'ne mağlup olduk. Oradaki taraftarlarımızı sevindiremedik. TOFAŞ maçı çok önemli ama ligde ilk galibiyetimizi almak istiyoruz. TOFAŞ, ayarımızda yeneceğimiz bir takım. Eğer biz sakat oyuncularımız olmadan iyi bir hazırlık dönemi geçirseydik rakibimiz de olamazdı. Çekişmeli bir maç olur ama sonunda biz kazanırız diye düşünüyorum. Taraftarları bu maça bekliyoruz. Onları bu salondan sevindirerek çıkartacağız'' diye konuştu.

-''EN RENKLİ TAKIMI OLACAĞIZ''-

Hakyemez, Medical Park Trabzonspor'un bu yıl Beko Basketbol Ligi'nin en renkli takımı olacağını savundu. İyi bir kadrolarının bulunduğunu ifade eden Hakyemez, şöyle devam etti: ''Wright'i Türk yaparak 4 yabancı oyuncuyla oynama hakkı elde ettik. Hedefimiz Türkiye Kupası'nda ilk 8'e kalmaktı ve orada gidebileceğimiz yere kadar gitmek. Play-off da oynayıp Avrupa kupalarına kalmak istiyoruz. Onun üzerinde hedefi yakalamak kolay olmaz ama bu hedefe ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Medical Park Trabzonspor, bu ligde kalıcı olacak.''

-''GÜÇLÜ RAKİPLERİN BURADAN KOLAY ÇIKAĞINI SANMIYORUM''

Hakyemez, ilk olarak TOFAŞ'ı iyi bir şekilde ağırlayıp mağlubiyetle göndermek istediklerini kaydederek, ''Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown gibi takımların sonuç olarak buradan kolay kolay çıkacağını sanmıyorum. Trabzonluların iftihar edeceği bir basketbol takımı olacak. Geldiğimiz günden beri hedeflerimize gitmemizde sıkıntılar yaşıyoruz ama bunları aşacağız. Alt yapıdan oyuncu yetiştireceğiz. 3-4 sene sonra takımda 2-3 Trabzonlu oyuncu olsun istiyorum. Bunun için alt yapılarımızı ve okulları devreye sokacağız'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor