TSK her an Kuzey Irak'a girebilir!

Önce Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Irak'a giderek harekata destek istedi. Ardından da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Operasyon her an olabilir" dedi.Son açıklama ise olası bir harekatın önemli isimlerinden biri olan Milli Savunma Bakanı İsm

TSK her an Kuzey Irak'a girebilir!

Önce Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Irak'a giderek harekata destek istedi. Ardından da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Operasyon her an olabilir" dedi.

Son açıklama ise olası bir harekatın önemli isimlerinden biri olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz da harekat için kapıyı araladı.

''Her neye ihtiyaç duyulursa bilin ki o yapılır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyareti heyetinde bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Türkiye'nin sınır ötesi operasyon yapacağına ilişkin spekülasyonlar var'' sorusuna Yılmaz, ''İhtiyaç duyulursa yapılır. Bütün alternatifler masada, hiçbir alternatif dışarıda kalsın da biz bu enstrümanı kullanmadan terörle mücadele edelim şeklinde bir yaklaşımımız yok'' diye konuştu.

KOMŞULARA BAĞLI
Yılmaz, ''Bu alternatifler arasında kara operasyonunun ağırlığı şu aşamada nedir?'' sorusuna da

''Tabii teknik bir konu. Terörle mücadeleyi yapan güçlerimiz ne zaman ihtiyaç duyarlarsa onu bildirirler, yeniden bir değerlendirme yapılır ve zamanına karar verilir'' yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kara herakatı konusunda dün yaptığı açıklamada "Sınır komşularıyla yapılan görüşmelere bağlı olarak her an yapılabilir" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor