TS'den kulüplere TL önerisi

Trabzonspor Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Süper Lig ekiplerinden ilginç bir istek de bulundu.Trabzonspor Kulübü, yabancı para kurlarının değerlenmesi nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan kulüplere, "Bundan so

TS'den kulüplere TL önerisi

Trabzonspor Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Süper Lig ekiplerinden ilginç bir istek de bulundu.

Trabzonspor Kulübü, yabancı para kurlarının değerlenmesi nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan kulüplere, "Bundan sonra ortak bir kararla sözleşmelerde Türk Lirası kullanalım" önerisi getirdi.

Trabzonspor kulübü, gerek yerli, gerekse yabancı oyuncularla yapılan sözleşmelerin yabancı para üzerinden yapılmasına tepki gösterdi. Bu tür anlaşmalarla, yabancı para kurlarında yaşanan artışlar nedeniyle kulüplerin ciddi zararlara uğradığını söyleyen Trabzonspor’un Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, tüm kulüplere, “Türk Lirası’na gereken değeri verelim" çağrısında bulundu.

Üstünsalih şunları söyledi:

"Türkiye’nin uzun bir süredir devam eden istikrarlı ve sağlam ekonomik yapısı sayesinde piyasaların global dalgalanmalardan asgari düzeyde etkilendiği aşikardır. Orta vadede Türk Lirası performansına bakıldığında, EURO ve Dolar karşısında kayda değer bir kaybı olmadığı görülmektedir. Ülkemizdeki futbol kulüplerinin bilançolarına bakıldığında yabancı para varlık ve yükümlülüklerinin büyük bir yük oluşturduğu sabittir."

"HEDEFİMİZ KONTRATLARDA YABANCI PARANIN ASGARİYE İNDİRİLMESİ VE BUNUN TÜM KULÜPLERCE DESTEKLENMESİDİR "

Üstünsalih, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kısa vadeli kur dalgalanmalarında bilançodaki yabancı para yükü, kulüplerimizin kısa vadeli ödemelerinde zaten sıkıntılı olan nakit akış dengelerini daha da bozmaktadır. Bununla beraber futbol camiasında, gerek yerli gerek yabancı, gerekse de teknik adamların yabancı para üzerinden kontrat yapma talepleri hepimizin bildiği bir gerçektir. Hali hazırda kendi kulübümüz de camiamızdaki rekabet ortamı nedeniyle yabancı para üzerinden kontrat düzenlemekte ve maalesef tek başına bir çözüm üretememektedir. Trabzonspor olarak temel hedefimiz güçlü TL inancıyla ülkemizde yapılan kontratlarda yabancı paranın asgariye indirilmesi ve bunun da tüm kulüpler tarafından desteklenmesidir. Bu sayede el birliği ile tüm kulüplerimizi yabancı para kur riskinden kurtarmış olacağımıza inanıyorum. Gerekirse konuyu Kulüpler Birliği’nde gündeme taşımak ve bu hususun bir an önce hayata geçirilmesi için elimden geleni yapacağım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler