TS'den Başkent'e çıkarma

Zirve yolunda puan kaybı yaşamak istemeyen dış saha kralı Trabzonspor, başkent temsilcisi Gençlerbirliği karşısında sahadan 3 puan ile ayrılarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmak istiyor. Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda oynayacağ

TS'den Başkent'e çıkarma

Zirve yolunda puan kaybı yaşamak istemeyen dış saha kralı Trabzonspor, başkent temsilcisi Gençlerbirliği karşısında sahadan 3 puan ile ayrılarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmak istiyor.

 

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren Trabzonspor dış dünyaya kapılarını kapadı. Şampiyonluk yarışında yara almak istemeyen Bordo-mavililer zorlu karşılaşmanın taktik provalarını sıkı bir şekilde yapıyor.

 

Ligin ikinci yarısında takımın performansını ve kaybedilen puanları göz önüne alan teknik direktör Şenol Güneş de Gençlerbirliği maçını zirve yarışının en önemli maçlarından biri olarak görüyor. Yaptığı konuşmalarda, oyuncularını rakibi dikkate almaları konusunda uyaran deneyimli teknik adam, başkent ekibinin oyundan kolay kolay kopmadığını aktardı. Oyuncularına rakip karşında dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Güneş, "Skor üstünlüğünü yakalamamız halinde, daha ciddi hareket etmek zorundayız" dediği öğrenildi.

 

Cezalı olduğu Kasımpaşa maçıyla birlikte bugüne kadar dış sahada oynadığı 13 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Trabzonspor attığı 27 gole karşılık ise kalesinde 9 gol gördü. Karadeniz ekibi dış sahada 32 puan toplayarak dış sahada en çok puanı toplayan takım olarak da ilk sırada yer alıyor.

 

İç sahaya göre dış sahada daha başarılı bir performans sergileyen Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında elde edeceği galibiyetle de verilecek olan milli maç arasına moralli girmek istiyor. Bordo-mavili takım Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bu akşam gerçekleştireceği antrenman sonrası tesislerde Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesini izleyeceği öğrenildi. Trabzonspor, bu maçta ezeli rakibi Fenerbahçe'nin, Galatasaray karşısında puan kaybetmesini arzuluyor.

19 Mart Cumartesi günü öğleden önce Ankara'ya gidecek olan Bordo-mavili takımda teknik direktör Şenol Güneş sahaya süreceği ilk on bire son şeklini veriyor. Basına açık yapılan çalışmalarda duran top ve kenar organizasyonları üzerinde duran deneyimli teknik adam, sezonu kapatan Onur'un yerine Tolga Zengin'e, savunmada ise Serkan Balcı, Giray, Glowacki ve Piotr Brozek'e forma vermesi bekleniyor. Orta sahada ise Güneş, Ceyhun, Selçuk, Colman ve Jaja'ya ileride ise Burak ve Umut Bulut ikilisine forma vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor