TS taraftarının yeni hedefi Zurih!

2010-2011 sezonunda Türkiye’de yaşanan şike skandalını ve şike suçlularının gereken cezaya çarptırılmamasını protesto etmek için 46 haftadır süren "Temiz Futbol" eylemleri bu kez FIFA’nın merkezi Zurih’te gerçekleştirilecek.  “Sevdamızın hakkı için 14 Şub

TS taraftarının yeni hedefi Zurih!

2010-2011 sezonunda Türkiye’de yaşanan şike skandalını ve şike suçlularının gereken cezaya çarptırılmamasını protesto etmek için 46 haftadır süren "Temiz Futbol" eylemleri bu kez FIFA’nın merkezi Zurih’te gerçekleştirilecek.  “Sevdamızın hakkı için 14 Şubat’ta Zurihteyiz” sloganı ile yola çıkacak grup aynı gün geri dönecek.

Trabzon Fikir Kulübü, Vira Avrupa, Trabzonsport, 1461 Trabzonsporlular Derneği, Turish Fair-Play Platform ve Gurbetçi Gençler Avrupa üyelerinden oluşan Temiz Futbol Eylem Komitesi 14 Şubat'ta Zurih'te yapılacak olan "Temiz Futbol Eylemi" için İstanbul’dan özel bir uçak kaldırıyor.

14 Şubat Saat 11.00'de Zurih Bürkliplatz Parkında gerçekleştirilecek olan eylem için geçtiğimiz hafta efsane kaptan Dozer Cemil adına Trabzonsporlulara sefer emri çıkartılmıştı. Eylem komitesinden yapılan açıklamada “46 haftadır Türkiye ve dünyanın dört bir yanında Türkiye'de yaşanan şike olaylarıyla hukuksuzlukları protesto etmek için organizasyonlar yapıldığı” belirtildi.

sefer.jpg
Açıklamada şu ifadelere yer verildi. İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve Trabzon’da 46 haftadır devam eden eylemlerimiz. Hollanda, Avusturya, Fransa ve Almanya’da da yapıldı. "Şimdiki hedefi 14 Şubat Zurih olarak belirledik ve Türkiye'de futbolda adalet sağlanana kadar Tahrir Meydanından, Tianenmen Meydanına dünyanın her yerini eylem alanına döndürmeye kararlıyız" denildi. Avrupa'nın farklı ülkelerinden bine yakın futbolseverin katılması beklenen eylemde FIFA'ya Türkiye'deki şike olayıyla ilgili "Gerekeni yap" mesajı verilecek. Vicdan rengi formalarla temiz futbol isteyen herkesin davetli olduğu eylem İsviçre saati ile 11.00 de başlayacak ve 13.00 de basın açıklaması ile sona erecek.

Temiz Futbol Eylem Komitesi geçtiğimiz sene de Nyon’daki UEFA binası önünde Temiz Futbol Eylemi düzenlemişti. Dünya futbolunun sahibi FIFA'nın merkezi olan Zurih'in en işlek meydanlarından Bürkliplatz Parkında  gerçekleştirilecek eylem için 14 Şubat Perşembe Saat 05:00 de İstanbul Atatürk Havalimanından 165 kişilik uçak kalkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler