TS Taraftarın'dan Platini'ye pankartlı tepki

 Türkiye Fair Play Antalya üyesi bir grup Trabzonspor taraftarı, futbolda şike sürecine dikkat çekmek amacıyla yaptıkları açıklamada, UEFA Başkanı Michel Platini'ye, Fransızca 'Ruhunu şeytana satma Platini' yazılı pankartla tepki gösterdi. Türkiye Fair Pl

TS Taraftarın'dan Platini'ye pankartlı tepki

 

Türkiye Fair Play Antalya üyesi bir grup Trabzonspor taraftarı, futbolda şike sürecine dikkat çekmek amacıyla yaptıkları açıklamada, UEFA Başkanı Michel Platini'ye, Fransızca 'Ruhunu şeytana satma Platini' yazılı pankartla tepki gösterdi.
 
Türkiye Fair Play Antalya üyesi yaklaşık 20 Trabzonspor taraftarı, Antalya'da Saat Kulesi önünde toplandı. Kendilerini 'Temiz Futbol Gönüllüsü' olarak tanımlayan grup, 'Şike haksızlıktır', 'Ne zulüm ne merhamet yalnızca adalet', 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır', 'Bırakın adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun' yazılı pankart ve döviz taşıdı. Grup, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'ye tepkilerini de Fransızca 'Ne vendez pas votre ame au diable Platini: Ruhunu şeytana satma Platini' yazılı pankartla gösterdi. Taraftar adına açıklama yapan Türkiye Fair Play Antalya sorumlusu Hakan Erkan, Türk futbolundaki şike davası ardından yargının suçu ve suçluyu belirlemesine rağmen şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'nin müzesinde bulunduğuna dikkati çekti. Federasyon tarafından kupanın Fenerbahçe'den alınması gerektiğini vurgulayan Erkan, "Kupanın fiziki varlığı umrumuzda değil. Hiçbir zaman da bu fiziki varlık, bizlerin hak, hukuk ve adalet haykırışlarının önüne geçmeyecektir. Biz adalet istiyoruz" dedi.
 
Erkan, UEFA Disiplin Komitesi'nin Fenerbahçe hakkındaki kararını açıklamaması nedeniyle Platini'ye olan tepkilerini pankartla ifade ettiklerini kaydetti. Ülke çapında temiz futbol, hak, hukuk ve adalet adına Antalya'da her pazar günü aynı yerde yapacakları etkinliklerle tepkilerini göstereceklerini belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler