TS şampiyon olacak, çaresi yok!

ABD Buz Hokeyi takımının Rizeli ve Trabzonsporlu hocası Fahri Paslı Radyo haber61'de “bir konu bir konuk” programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.İşte Trabzonsporlu Fahri Paslı’nın açıklamaları;BUZ HOKEYİNDE KOÇ MUSUNUZ YÖNETİCİ Mİ?Türkiye’de yı

TS şampiyon olacak, çaresi yok!

ABD Buz Hokeyi takımının Rizeli ve Trabzonsporlu hocası Fahri Paslı Radyo haber61'de “bir konu bir konuk” programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Trabzonsporlu Fahri Paslı’nın açıklamaları;

BUZ HOKEYİNDE KOÇ MUSUNUZ YÖNETİCİ Mİ?

Türkiye’de yıllar oyunculuk ve Milli takım antrenörlük yaptıktan sonra Amerika’da antrenörlük, yöneticilik gibi pek çok bağlamda buz hokeyinde faaliyetteyim. Amerika Milli takımını Erzurum’a getirdim. Takımı buraya yönetici olarak getirdim. Türk olarak bu takımı Türkiye’ye getirdiğim için çok mutluyum.

TÜRKİYE’DE BİLİNEN BİR SPOR DALI DEĞİL. SİZ NASIL BAŞLADINIZ BUZ HOKEYİNE?

Çok net söylemeliyim ki Trabzon halkı için çok güzel bir spor. Futbolu çok seviyorum yıllarımı verdim. Daha 2 gün önce Trabzon’dan bir spor yetkilisiyle görüştüm. Trabzon’da buz pisti varmış ufak bir alış veriş merkezinde, hemen miniklerin bu pistte gerek Trabzonspor gerekse başka kulüp adı altında eğitilmesi gerektiğini ve minikler ligine başlatabileceğimizi söyledim. Bu kış sporu kulüp desteği olduğu sürece çok büyük maliyeti olmayan zevkli bir spor. Karadeniz’den Trabzon’da Milli Takıma neden buz hokeyi oynayan sporcu yetiştirmeyelim ki.   

ABD’YE GİDİŞ ÖYKÜNÜZ NEDİR?

43 yaşındayım. Trabzonspor’un şampiyonluklarını doya doya yaşadım. Trabzonsporluluktan her zaman gurur duydum. ABD’de de hep seyrediyorum. Futbol oynarken, Trabzonspor’la yatıp kalkarken, Ankara’da oturduğumuz evin yakınlarında açık bir buz pisti vardı. Futbol oynarken oradaki buz pistini keşfettik. ABD’lilerden buz hokeyini öğrendik. Baktık ellerinde bir sopa kayarken oynuyorlar. Gel oyna dediler bize, bu nedir dedik. İlk baktığımızda golf sopası zannettik. Meğer hokeymiş. 1987’den itibaren hokeye başladık. Türkiye’deki işim biterken artık yurt dışına gitmem gerek dedim. Daha iyi öğrenmem gerekiyordu. Neresi, Amerika ya da Kanada. Bende Amerika’yı tercih ettim.

ERZURUM’DAKİ SON DURUMUNUZ NEDİR?

Kızlarda ve erkeklerde yarı finallere kaldık. Yarışmalar devam ediyor. Çok da başarılıyız. Amerikalılar Erzurum’u çok sevdi. Halk çok iyi, yemekler iyi, organizasyon iyi. Reklam açısından inanılmaz bir organizasyon yapılmış. Her şey çok iyi. Amerikalılar Erzurum’a korka korka geldiler. Doğu Anadolu’ya gidiyoruz, güvenli mi diye endişe taşıyorlardı.

BUZ HOKEYİNİN DÜNYADA EN İYİSİ KİM?

Tabi ki Kanada. Kanada burada da şampiyonluğun en büyük adayı. 100 yılı aşkın süredir buz hokeyi yapıyorlar. Amerika ve Rusya’da Kanada’nın hemen arkasından geliyor. Ülkemizde yeni bir spor. Bu spor için çok zaman kaybettik. Eksiklerimiz çok ama Türkiye’de de inanıyorum ki iyi olacaktır.

BUZ HOKEYİNİN YAŞI NEDİR?

Türkiye’ye buz hokeyi geliştirme projem var. Bu projede de çocukların 4 yaşından itibaren hatta 10 yaş bile geç değil. Başlasınlar çocuklar çok sevip mutlu olacaklar.

TÜRK MİLLİ TAKIMI YETKİLİLERİ DE ORADA. SİZİNLE BİR TEMASLARI OLDU MU?

Bugün kendileriyle bir toplantı gerçekleştireceğiz. Benden destek istediler. Bende ülkem için tabi ki dedim. Ülkemiz için canımız feda. Zaten Trabzonsporluyuz. Biz inatçıyız bırakmayız bu işi. Bende 2-3 ayda bir gelip burada özel bir program başlatacağım. Bu program 5-10 yıl içerisinde doya doya seyredeceğimiz bir milli takım oluşturacaktır.

ERZURUM’DA ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNDAKİ ÇOCUKLARA ÖZEL İLGİ

Erzurum’da çocuk esirgeme kurumundaki çocuklara özel ilgi göstermek lazım. Elbette aralarında yetenekli çocuklar vardır. Yetenekli çocuklar ayırt edilmelidir diye düşünüyorum.

ABD’Lİ OYUNCULARINIZ OYUN ARALARINDA BİZE HER YER TRABZON SLOGANINI SÖYLÜYORLAR. BUNU NASIL AŞILADINIZ?

Sporcularım benim futbolla ilgilendiğimi biliyorlar. Üzerimde Trabzonsporlu formam vardı. O zaman dediler sen Trabzonsporluysan bizde Trabzonsporluyuz. Onlara Trabzonspor forması giydirttim. Fotoğraf çektirdik.

TRABZONSPOR’U TAKİP EDEBİLİYOR MUSUNUZ?

Burada Hamdullah Bey var. Hamdullah keşfetti benim Trabzonsporlu yanımı.

TRABZONSPOR 2. YARIDA NELER YAPABİLİR Mİ?

Kaç yıldır şampiyonluk bekliyoruz. Artık şampiyon olma zamanı geldi. Ancak eleştiriyi bir kenara bırakmalıyız. Takımımız puan kaybetti. Şuan puan farkımız 1’e indi. Şimdi destek zamanı. Taraftarımız takımımıza destek vermeli. Bu takım bizim takımımız. Liderliği kaybetmeyeceğiz. Yeter ki takımımıza moral verelim.

Trabzonspor bu sene gerçekten şampiyonluğa çok yakın. Takım iyi, Şenol Hoca çok iyi, yönetim iyi, başkanımız çok iyi. Takımımızı sabırla destekleyelim.

Altodour’u keşke Bursaspor almasaydı. Açıkçası Bursa’nın aldığını duyunca üzüldüm. ABD milli takımının en golcü adamlarından birisi. Şimdi ise bu golcü Bursaspor’da.

TRABZONSPOR’DAN NELER BEKLİYORSUNUZ?

Şampiyonluk için yeterli bir kadro. Umut hakikaten umut veriyor. Egemen’in oynaması lazım. Burak gol kralı olacaktır. Bir eksiğimizin olmadığını camia olarak fark etmeliyiz.

6 TS’Lİ MİLLİ TAKIMDA

6 futbolcumuzun olması gurur veriyor. ABD Milli takımında yıllarca oynadım. Bunun avantaj olduğunu bilmeliyiz. Bu iyi bir hazırlıktır. 6 oyuncumuzun olması gerçekten çok iyi.

TRABZONSPOR TARAFTARLARINA BİR ÇAĞRINIZ VAR MI?

Hep beraber destekleyelim. Moral vermezsek şampiyon olamayız. Bu takım çok yetenekli ve sadece desteğe ihtiyacı var.

BUZ HOKEYİNİN FUTBOLA BENZER YÖNÜ VAR MI?

Evet var. En çok sevdiğim benzerliği de ofsayt kuralları. Futbolda ofsayt her yerde olabilir. Hokey’de bir çizgi var, o çizgiyi toptan önce geçmemek lazım. Çok yönleri var ama hokey çok hızlı. Çok yoruluyorsunuz, hemen değişmek zorunda kalıyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor