TS raporu bekliyor

Trabzonspor'un uzun zamandan beri şike konusunda beklediği kararın henüz açıklanmaması ve bunun üzerine Etik Kurulu'nun "Şike sahaya yansımadığı, sahanın temiz olduğu "yönünde bir rapor verdiği iddia edilmesi üzerine bordo-mavili kulüp harekete geçti. 3 T

TS raporu bekliyor

Trabzonspor'un uzun zamandan beri şike konusunda beklediği kararın henüz açıklanmaması ve bunun üzerine Etik Kurulu'nun "Şike sahaya yansımadığı, sahanın temiz olduğu "yönünde bir rapor verdiği iddia edilmesi üzerine bordo-mavili kulüp harekete geçti.

 

3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasının ardından 8 ay geçmesine rağmen henüz bir karar açıklanmaması ve her geçen gün yeni bir iddianın ortaya atılması üzerine bordo-mavili kulüp olayları ve değerlendirmeleri yakından takip ederken Etik Kurulu'nun daha önce açıklamış olduğu raporların aksine yeni TFF'nin göreve gelmesiyle birlikte "Şike'nin sahaya yansımadığı, saha temiz" şeklinde bir rapor hazırladığı iddia edilmesi Trabzonspor’u zor durumda bırakırken bordo-mavili kulübün bu konudaki sessiz bekleyişini resmi raporun açıklanmasıyla birlikte bozmaya hazırlanıyor.

 

TRABZONSPOR'U ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde Yıldırım Demirören'i destekeleyen Trabzonspor yönetimi kurulu, Etik Kurulu'nun "Saha içinde herhangi bir şike yoktur. Bunla ilgili bir eylemde görülmemiştir.

denilerek hiç bir kulübün ceza almayacağı yönünde iddianın ortaya atılmasını araştıran bordo-mavili kulüp bu konuyla ilgili olarak  her hangi bir yaklaşımda bulunmazken, Şike soruşturmasının başladığı 3 Temmuz'dan buyana "Şampiyonluk Kupası'nın Trabzonspor'a verilmesi doğru olur" şeklinde açıklamalar yaparak camiasını sakinleştirmeye çalışan Sadri Şener'in, iddiaların doğru çıkması halinde nasıl bir tutum içine gireceği ve camiaya nasıl bir mesaj vereceği ise  merakla beklenmeye başlandı.

 

Şike sürecinde bugüne kadar ortaya koyduğu tutum ve davranışla örnek bir görüntü sergileyen ve sabırlı davranışı ile dikkat çeken Şener'in, bundan sonraki süreçte olayların Trabzonspor'a yönelik olumlu şekilde yansımaması durumunda nasıl bir yol haritası izleyeceklerini tartışarak belirlerken, Etik Kurulu raporunun bir öncekinin aksine iddia edildiği gibi çıkması halinde konuyu UEFA'ya taşınması planlanıyor.

Devamı Sayfa 2'de

 

TRABZONSPOR YASAL SÜRECE HAZIRLANIYOR

Trabzonspor, geçen yılın şampiyonluk kupasının kendilerine verilmemesi halinde yasal süreci işletmeye başlayacak. Etik Kurulu’nun hazırlamış olduğu yeni raporun iddia edildiği gibi açıklanması durumunda, hak arayacak olan bordo-mavili kulüp ilk olarak UEFA’nın kapısını çalacak.

 

Başta UEFA Başkanı Michael Platini ve UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino’nun Türk medyası önünde yapmış olduğu açıklamaları ışığında hak arayacak olan bordo-mavili kulüp bu konuda tüm hazırlıklarını yaparken, beklenenin dışında bir karar  açıklanması  halinde hareket geçecek ve Türkiye’de elde edemediği haklarını Avrupa’da hukuki sürece başlatarak elde etme yoluna gidecek.

 

SADRİ ŞENER "TÜM YASAL HAKLARIMIZI ARARIZ"DEMİŞTİ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, daha önce yaptığı açıklamalarda Şampiyonluk Kupası'nın Trabzonspor'a verilmemesi gerektiği bir doğru olduğunu belirterek, "Kupanın Trabzonspor'a verilmesi gerektiği bir doğru. Ama bunun için yapılması gereken bir takım işlemler olacak. Disiplin soruşturması bitecek, geçen sene bir gol averajla önünde olan Fenerbahçe'yi senin arkana düşürecekler.

Geçen senenin tescili iptal edilecek. Yeni tescil yapılacak, kupa verilecek. Yapılması gerekenler var. Bu play-off'tan önce disiplin soruşturmasını bitireceğiz diyorlar. Benim inancıma göre şampiyonluk ve kupa bizim.

Kim ne kadar uzatırsa uzatsın, eğer bu olmazsa UEFA'ya gitmek gerekiyorsa gideriz'' ifadelerini kullanmıştı.

 

TRABZONSPOR'UN UMUDU UEFA Devamı Sayfa 3'te

 

UEFA Spor Toto Süper Lig'de yaşanan şike sürecinin ardından , 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesi noktasında bordo-mavili kulübün umudu oldu.

 

Avrupa Futbol Federasyonu Birliği'nin (UEFA) 22 Mart Perşembe günü İstanbul'da yaptığı toplantıda, başkan Platini'nin yaptığı açıklamalar Türkiye'deki şike gerçeğini göz önüne tekrar sererken, geçtiğimiz sezonun   şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesi noktasında fikir birliği ortaya çıkmıştı.

 

Daha önceki dönemlerde "Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine neden almadığımızı herkes biliyor"diye demeç veren UEFA Başkanı, Trabzonspor'u şampiyonlar ligine davet ederek bir nevi bordo-mavili kulübü 2010-2011 sezonunun şampiyonu olarak ilan etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor