TS FB'yi yenerse şampiyon olur!

Altan Tanrıkulu bugünkü köşe yazısında Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi değerlendirmelerde bulunarak, bu maçın Trabzonspor için final maçı olacağını, Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi yenmesi durumunda şampiyon olacağını iddia etti. İşte Tanrıkulu’nun yazısı

TS FB'yi yenerse şampiyon olur!

Altan Tanrıkulu bugünkü köşe yazısında Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi değerlendirmelerde bulunarak, bu maçın Trabzonspor için final maçı olacağını, Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi yenmesi durumunda şampiyon olacağını iddia etti.

İşte Tanrıkulu’nun yazısı;

Fenerbahçe- Trabzonspor karşılaşması ligin kader sınavı haline geldi. Trabzonspor kazanırsa şampiyon olur. Bu motivasyonla, 15 maçta farkı kapattıramazlar.

Fenerbahçe kazanırsa 5 takım yarışın içerisine girer, Trabzonspor için çok sıkıntılı bir süreç başlar, Fenerbahçe moral olarak çok öne geçer. Beraberlik diğer takımlara yarar. Bu dev maçın çok sayıda kilit oyuncusu var. Seyircinin etkinliği var.

Bireysel hata yapma olasılıkları var. Fenerbahçe’nin ilk yarıları iyi oynayıpikinci yarılarda durması var. Trabzonspor’un tam tersi oyunun bütününü daha iyi oynaması var. Geçen sezon bu statta kaçan şampiyonluğun rövanşının oynanması var.

Fenerbahçe önemli bir kadroya sahip. Buna karşın Alex, Emre, Niang, Mehmet gibi çok kazanan ve maç çevirecek kapasitedeki yıldızların artık sahneye çıkma zamanı. Ve en önemlisi Türkiye Liglerinde yedek kalma lüksü olan Dia’nın ortaya çıkma vakti.

Trabzonspor’un son 7 büyük maçının tamamını seyrettim. Son Beşiktaş maçı hariç hepsinde çok iyiydiler. O karşılaşmada da eksik kadroyla oynadılar.

Kadıköy’de başlangıcı nasıl yapacaklar çok önemli. En büyük kozları Şenol Güneş ve Selçuk İnan. Eğer oynarsa Engin Baytar, Fenerbahçe savunmasını tek başına dağıtabilir. Sonradan oyuna girerse takımı için büyük güç olur. Herkesin kafasında farklı isimler olabilir. Ama bu maçın iki kilit oyuncusu Dia ve Engin Baytar. Yedek kalsalar da onbir başlasalar da.

Onur’un performansı önemli

Fenerbahçe başlama düdüğüyle, seyircisinin de desteğiyle baskı uygulamak zorunda. Beşiktaş’ın son maçlarını nasıl kazandığı iyi ders olmalı. Yorgunluk başlarsa Trabzon kontrolü ele alır. Özellikle ilk yarı Alex’in kullanacağı duran toplarda Lugano çok etkin olur.

Kocaman sağ kanadı iyi kullanıyor ama sol kanadı bir türlü geliştiremedi. O bölgeye Mehmet Topuz yerleşebilir. Zaaf azalır. Özer ya da Dia sağda Gökhan’ın önünde daha ofansif oynar. Trabzonspor’un kazanması için savunma kurgusu ve Onur’un performansı çok önemli. Ve tabii soğukkanlı kalabilmeleri. Çünkü bu maç onlar için koca bir sezonun finali değil. Tam 27 yılın finali olacak!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler