TS- FB taraftarı aynı horonda

Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu'nun ölümünden kısa bir süre önce başlattığı ve yaşatılmasını istediği 'Dünya Horon Günü' etkinliği bu yıl ilk kez dünyada 10 ülke ile Türkiye'de çeşitli illerdeki 35 noktada kutlandı. Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde bir araya

TS- FB taraftarı aynı horonda

Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu'nun ölümünden kısa bir süre önce başlattığı ve yaşatılmasını istediği 'Dünya Horon Günü' etkinliği bu yıl ilk kez dünyada 10 ülke ile Türkiye'de çeşitli illerdeki 35 noktada kutlandı. Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde bir araya gelen yüzlerce kişi saatlerce horon oynayarak Koyuncu'yu andı.

Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek 2005 yılında yaşamını yitiren Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu'nun, ölümünden kısa bir süre önce İstanbul'da başlattığı 'Dünya Horon Günü' etkinliklerinin 6'ıncısı, 10 farklı ülke ile Türkiye'de 35 noktada gerçekleştirildi. Önceki yıllarda sadece bir kaç yerde düzenlenen etkinlik bu yıl aralarında Uganda, Newyork, İspanya, Zurih, Almanya, İspanya, İsviçre ve Gürcistan gibi ülkeler ile Türkiye'de çeşitli şehirlerdeki 35 noktada düzenlendi. Rize'nin Ardeşen İlçesi Fatih İlköğretim Okulu bahçesindeki etkinliklere 7'den 70'e kadın erkek yüzlerce kişi katıldı. Yöresel çalgılardan tulum ve kemençe eşliğinde saatlerce horon oynayan vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un horon kardeşliği

Sanatçı Behçat Gülas'ın seslendirdiği şarkılarla eğlenen vatandaşlar doyasıya horon oynadı. Etkinliğe Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray ve Rizespor formalarını giyerek gelen kadın, erkek bazı vatandaşlar ile Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu taraftarlar el ele horon oynadı.

'AMACIMIZ HORONU YAŞATMAK'

Organizasyon sorumlusu Fatih Yaşar, yaptığı açıklamada bu bölgede ilk kez yapılan etkinliğin 5 yıldır devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"İlki 2005 yılında Kazım Koyuncu'nun katılımı ile yapıldı. O zaman bize 'Horon sadece buralara sığmasın, dünyanın her yerinde oynansın' dedi. Biz de bunu vasiyet olarak kabul edip Mayıs'ın ikinci haftası Pazar günü her yerde horon oynansın diye etkinlik başlattık. 5 yıldır bunu yapıyorduk. Bu yıl çok farklı bir organizasyon yaptık. Dünyada aralarında Uganda, Newyork, İspanya, Zurih, Almanya, İspanya, İsviçre ve Gürcistan gibi ülke ve şehirler ile Türkiye'de 35 noktada aynı gün ve saatte horon etkinliği yaptık. Belirlediğimiz sorumlu arkadaşlar ülkelerdeki ve şehirlerdeki organizasyonu yaptılar. Şu anda herkes dünyada horon oynuyor. Bu sürekli devam edecek. Amacımız bir gelenek haline getirerek horonu yaşatmak. "

Fatih Yaşar, saat 15. 00'te başlayan etkinliğin 20. 00'ye kadar süreceğini de sözlerine ekledi. Horon oynayan vatandaşlar ise, "Herkesi horona davat ediyoruz. Son nefesimize kadar horon oynayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor