TS Dünya Futbolunu değiştirebilir"

Trabzonspor’un  AİHM’ye açtığı davayı kazanması halinde Dünya Bosman Kurallarından sonra “ Trabzonspor Kuralları” ile tanışacak.Trabzonspor Yönetiminin , TFF ,Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK)  Etik Kurulu ve  Tahkim Kurulu’nun, oluşum şeklinin yanı sıra

TS Dünya Futbolunu değiştirebilir"

Trabzonspor’un  AİHM’ye açtığı davayı kazanması halinde Dünya Bosman Kurallarından sonra “ Trabzonspor Kuralları” ile tanışacak.

Trabzonspor Yönetiminin , TFF ,Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK)  Etik Kurulu ve  Tahkim Kurulu’nun, oluşum şeklinin yanı sıra  bu kurulların Adil yargılanma hakkını  ihlal ettiği gerekçesiyle AİHM’e yaptığı başvuru Dünya futbolunu karıştırabilir.

Trabzonspor yönetiminin “Kulübün  temel haklarından olan adil yargılanma hakkı, TFF Yönetim Kurulu tarafından atanan, görev süresi, kendisini atayanların görevleri sona erdiğinde, otomatik olarak sona erecek olan ve bu çerçevede adil yargılama yapmaları şekilsel olarak mümkün olmayan ’yargı organları’ tarafından yapıldığı gerekçesi ile AİHM’e yaptığı  başvuruda haklı bulunması halinde  dünya futbolunda yeni bir çığır açılacak.

AİHM’ in Trabzonspor’u haklı bulması halinde  Dünya’da TFF ve onun kurullarının oluşum şekliyle  benzerlik gösteren tüm Federasyonlar  AİHM’den çıkan karara yeniden dizayn edilecek

Dünya 1995 de tanıştığı Bosman Kurallarından sonra şimdi de “Trabzonspor Kuralları” ile de tanışmış olacak

BOSMAN KURALLARI NEDİR?

Bosman kuralları ya da Bosman kararları, 1995 tarihli bir Avrupa Adalet Divanı kararıdır.  Bu kararlar uyarınca Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ulusal liglerinde -transfer edilen oyuncunun Avrupa Birliği vatandaşı olması koşuluyla- yabancı oyuncu sınırlaması kaldırılmış, futbol oyuncularının anlaşma süreleri dolduğunda bonservis bedeli olmaksızın istedikleri kulübe geçmelerinin önü açılmıştır.

Kararlarla birlikte futbol ve diğer tüm spor dalları birer ekonomik sektör olarak değerlendirilmiş ve sporcular işçilerin serbest dolaşımı ilkesi uyarınca işçi haklarına sahip olmuşlardır.

Kararlar, adını Belçika'nın RFC de Liege takımında forma giyen Jean Marc Bosman adlı futbolcunun başka bir takıma transfer olmasının önünde engel olarak duran bonservis bedeli sorununu yargı makamlarına taşıyarak, giriştiği hukuk mücadelesini kazanmasından almaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler