TS bir marka değeri olmuştur

Trabzonspor divan kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor’un İnter’i  1-0 maglup ettiği maçla ilgili Haber61’e konuştu. Trabzonspor’un tarihi bir zafer elde ettiğini belirten Özbak , ‘’Trabzonspor uzun bir süreden beri katıldığı Avrupa müsabakalarında maale

TS bir marka değeri olmuştur

Trabzonspor divan kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor’un İnter’i  1-0 maglup ettiği maçla ilgili Haber61’e konuştu. Trabzonspor’un tarihi bir zafer elde ettiğini belirten Özbak , ‘’Trabzonspor uzun bir süreden beri katıldığı Avrupa müsabakalarında maalesef geçmişte olan puanlarını yükseltme yerine düşürmeyi ancak başarabilmişti. Başarısızlık arz ediyordu. Son puana düşmemizden de bu somut olarak görünüyordu. Bu galibiyet Türk futbolu adına çok muhteşem oldu. Hem ülke puanına hep takım puanına katkı sağladı. Özellikle bizim açımızdan kazandığımız bu müsabaka ile kazandığımız ekonomik değer değil de Avrupa’da merdiven yükselme olgusu bence daha önemli.  

Trabzonspor’un bu yükseliş başarısı olması benim ve inanıyorum ki camianın en büyük isteğidir. Müsabakaya bir başka persfektifden bakarsak  14 Eylül 1983’de yenmiş olduğumuz İnter’i 28 yıl sonra 14 Eylül 2011 ‘de Milano’da başarıyı sağladığımız bir gerçektir ama onun ötesinde yıllarca bu bizim lig de saha kuralları dışında istenmeyen ve geçerle adledilen kurallarca o süreçteki  futbolcularımızın prestijleri hizmette. Onun ötesinde emeklerinin ne kadar boyutlu olduğunun bir göstergesi olduğuna inanıyorum bu müsabakanın.  Bunu Sadece 2010-2011 sezonu için söylemiyorum. Bu yaklaşık 90lı yıllardan bu yana Trabzonspor ürettiği emeklerin istatistik olarak kağıt üzerine yansıması bir gerçektir. Yoksa ligde 10 yılda 6 şampiyonluk kazanan 27 yılda 1 şampiyonluk kazanamayan TS bu kazanamayışını kendi değerlerlerinin ve camiasının bir başarışsızlığı olarak görmekte son derece bir yanılgıdır. Belki bizim camiamızın büyük bir kesimi bu müsabakayı, 2 yıl önce Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu İnter’e karşı kaybedeceği düşüncesi hakim olmuştur. Ama Trabzonspor teknik heyeti oyuncuların özellikle bu büyük müsabakaya son derce iyi hazırlanarak, son derece de iyi oynayarak ülkeye ve bize böyle muhteşem bir sonuç yaşatmaları sanıyorum ki  ülkede belki bazıları mutlu olmayabilir ama büyük toplumu, büyük ülkeyi doğrulandırmıştır. Ülkenin reklamını da yapmıştır. Oyuncularımızın oynayan, oynamayan, kenarda bekleyen tüm oyuncularımızı özellikle bu müsabakada mükemmel oynayan kaptanımız Tolga Zengin’i de kutluyorum. Teknik heyeti de kutluyorum. Bizim bu hususta araştırarak aldığımız futbolcuların doğru yönde alındığını gösteriyor. Bu bağlamda onlarında görevlerini belli ölçede yerine getirmeleri hem kendilerini hem camiamızı da mutlu etmiştir. Ayrıca 28 yıl sonra 28 numaralı forması ile aramıza yeni katılan ÇEK Cumhuriyeti’li futbolcununda golü atması bir tarihi belge olduğunu ifade etmek istiyorum.

Dünya deviyle oynuyorsunuz İnter hafif bir takım degil sonucta bu takım Barcelona’yı eleyen kupayı alan bir takımdır.  Trabzonspor artık 1975-1976 sezonunda olduğu gibi bir marka degeri olarak anılıyor.’’ açıklamalarında bulundu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor