Transfere ödenen ücrette rekor Trabzonspor'da

Açıklanan verilere göre 2013 yılında 270 futbolcu transferi ile rekor kıran Türkiye Ligleri'nde geçen sezonki transfer çalışmalarında düşüş var. Rakamlar takımların geçen sezon toplamda 248 futbolcu transfer ettiğini gösteriyor. Liglerimizde oynayan 164 f

Transfere ödenen ücrette rekor Trabzonspor'da
Açıklanan verilere göre 2013 yılında 270 futbolcu transferi ile rekor kıran Türkiye Ligleri'nde geçen sezonki transfer çalışmalarında düşüş var. Rakamlar takımların geçen sezon toplamda 248 futbolcu transfer ettiğini gösteriyor. Liglerimizde oynayan 164 futbolcu ise geçen sene başka ülkelere transfer olmuş. Türkiye 248 futbolcu transferi ile dünya genelinde 11'inci sırada yer alırken Avrupa'da ise 8'inci sırada yer aldı.
 
TRANSFERE 112 MİLYON DOLAR...
 
2013-2014 sezonunda transfere 196 milyon dolar harcayan takımlarımız 2014-2015 sezonunda ise 112 milyon dolar harcadı. Türk takımları geçen sezon en çok futbolcuyu Almanya Ligleri'nden aldı. Liglerimiz tam 67 oyuncuyu Almanya'dan transfer etti. Aynı şekilde liglerimizden en çok transfer olunan ülke de Almanya oldu. 2014-2015 sezonunda 21 futbolcu Türkiye'den Almanya'ya transfer oldu.
Geçen sezon takımlarımız en çok Türk oyuncularını transfer etti. Tam 75 Türk futbolcu ligleremiz de geçen sezon takımlarını değiştirirken, 13 Brezilyalı futbolcuda ülkemize transfer olarak en çok tercih edilen yabancı millet oldu. Liglerimiz de geçen yıl yapılan transferlerin yaş ortalaması ise 24 yaş olarak belirlendi.
 
FIFA'nın topladığı verilere göre geçen sezon transfere en çok para harcayan Türk takımı ise Trabzonspor oldu. Bordo mavililer transfer ettiği 12 futbolcuya toplamda 26.8 milyon dolar para harcadı. Transferde ikinci sırada ise Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar geçen yıl transfere 24.9 milyon dolar para harcamış.
 
2014-2015 sezonu PTT 1.Lig şampiyonu olarak önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek olan Kayserispor'da geçen yıl transfere 2.9 milyon dolar harcadığı FIFA tarafından yapılan raporda yer aldı.
 
BU SEZON HIZLI BAŞLADI
2015-2016 transfer sezonu resmi olarak 9 Haziran'da başlayacak olmasına rağmen takımlarımız bu sezon transfer çalışmalarına daha erken başladı. Resmi olarak 9 Haziran ile 31 Ağustos arasında gerçekleştirilecek olan transfer sezonunda, özellikle bu sezondan itibaren başlayacak olan Süper Lig'deki 14 yabancı kuralı takımlarımızın transfer günlerini daha da hareketli kılacak ve geçen sezon düşen transfer rakamlarını tekrar yükseltecek.
 
2014-2015 sezonunun transferdeki sessiz takımı Fenerbahçe 2015-2016 sezonu öncesi çalışmalara hızlı başladı ve Bursaspor'un gol kralı ismi Fernandao ve milli oyuncusu Şener Özbayraklı transferlerini bitirdi. Bu isimlerin yanı sıra sarı lacivertli takımın listesinde Andre Ayew, J.Campbell, Kjaer, Gil, Ricardo Centurionve ve Fred'in olduğu iddia ediliyor
 
Beşiktaş ise ilk resmi transferini Gençlerbirliğini'den aldığı Sırp savunmacı Dusko Tosic ile gerçekleştirdi. Siyah beyazlıların gündeminde ayrıca Glen Johnson, Nani ve Skertel olduğu da haberlerde belirtiliyor.
 
2 Kupalı şampiyon Galatasaray ise transfer çalışmalarını Fenerbahçe ve Beşiktaş'a göre daha sakin ve sessizce sürdürürken, yeni seçilen başkan Dursun Özbek'in dünyaca tanınmış bir yıldız transferi için çalışmalar içinde olduğu belirtildi.
 
Geçen yılın Türkiye transfer şampiyonu olan Trabzonspor ise Stephen M'bia transferine yoğunlaşırken İsveçli genç forvet John Guidetti'nin transferi için de uğraş verdiği iddia edildi.
 
Yeni sezona Ertuğrul Sağlam ile başlayacak olan Bursaspor ise yapılacak transferden çok geçen sezon başarı sağladığı kadrosunu koruma peşinde. 2 yıldızını daha şimdiden Fenerbahçe'ye kaptıran yeşil beyazlılarda Volkan Şen ve Ozan Tufan'a da gelen teklifler yönetimi düşündürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor