Trabzon'un rakibinden çağrı

Samsunspor'un kulüp başkanı Kazım Gürol Yılmaz, Trabzonspor maçıyla ilgili taraftarlara sağduyu çağrısında bulunduSpor Toto Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'un kulüp başkanı Kazım Gürol Yılmaz, ''Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayarak, sporun, dostluk

Trabzon'un rakibinden çağrı

Samsunspor'un kulüp başkanı Kazım Gürol Yılmaz, Trabzonspor maçıyla ilgili taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'un kulüp başkanı Kazım Gürol Yılmaz, ''Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayarak, sporun, dostluk ve kardeşlik olduğu mesajını Samsun'dan bütün Türkiye'ye duyurmalıyız'' dedi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yarın Karadeniz derbisinde karşılaşacakları Trabzonspor maçıyla ilgili taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu. Taraftarlardan sakin olmalarını ve centilmenliği elden bırakmamalarını isteyen Yılmaz, açıklamasında, Samsunspor ile Trabzonspor arasındaki rekabetin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da saha içinde kalacağını belirterek, ''Trabzonspor karşılaşmasının fair-play ruhunun en üst düzeyde yaşanacağı bir maç olacağına inanıyorum. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayarak, sporun, dostluk ve kardeşlik olduğu mesajını Samsun'dan bütün Türkiye'ye duyurmalıyız. Bu amaçla her iki kulübün taraftarlarının da maç boyunca centilmenliği elden bırakmamalarını ve futbolun keyfini çıkarmalarını arzu ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu'na göre, stadyumlarda meşale yakmanın, yanıcı, yakıcı maddeler sokmanın, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmanın, koltuk kırmanın ve kötü tezahüratta bulunmanın yasak olduğunu da hatırlatan başkan Yılmaz, bu gibi eylemlerin gerçekleşmesi halinde kulüplerin çok ciddi cezalarla karşı karşıya kalacağını da kaydetti.

Yılmaz, Karadeniz'in iki köklü takımının karşı karşıya geleceği maçın dostane şeklinde geçmesi için her türlü tedbirin alındığına dikkati çekti. Beş yıl aradan sonra Samsunspor'un Spor Toto Süper Lig'e çıktığını ve taraftarın bu durumun keyfini çıkarması gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler