Trabzon'un altın çocuğu

Trabzonspor'da bu sezon takımı adına 14 gole imza atan Burak Yılmaz, Bordo-mavili forma ile altın çağını yaşıyor.Golcü oyuncunun rakip fileleri havalandırdığı maçlarda ise Trabzonspor yenilgi yüzü görmedi. 66 puan ile liderlik koltuğunda oturan Trabzonspo

Trabzon'un altın çocuğu

Trabzonspor'da bu sezon takımı adına 14 gole imza atan Burak Yılmaz, Bordo-mavili forma ile altın çağını yaşıyor.

Golcü oyuncunun rakip fileleri havalandırdığı maçlarda ise Trabzonspor yenilgi yüzü görmedi. 66 puan ile liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor'da golcü oyuncu 28 puana imza attı.

Spor Toto Süper Ligi'nin 28. haftasında deplasmanda Galatasaray'ı Burak Yılmaz'ın attığı tek golle mağlup ederek zirvedeki yerini koruyan Trabzonspor'da, kritik bir virajı daha geride bırakmanın sevincini yaşıyor. Kazandıkça şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Bordo-mavililerde Burak Yılmaz da attığı gollerle takımına hayat veriyor. Burnu kırılıp, beyin kanaması geçirmesine rağmen Burak, gösterdiği performansla Karadeniz ekibinin şampiyonluk yolunda en büyük yükü çeken oyuncuların başında geliyor.

Şenol Güneş'in de vazgeçilmezi olan golcü oyuncu futbolculuk kariyerinin en verimli dönemini Bordo-mavili forma altında yaşıyor.

Konyaspor maçında kafasına aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçiren ve geceyi hastanede geçirmesinin ardından Galatasaray maçında oynayıp oynamayacağı merak konusu olan Burak Yılmaz, hafta boyunca takımla birlikte çalışmalara katılmamasına rağmen her şeyi gözü alarak kritir maçta sahaya çıktı.

TRABZONSPOR FORMASI İLE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
Bu sezon attığı 14 golle bordo-mavili takımın en çok gol atan oyuncusu olan Burak Yılmaz, Spor Toto Süper Lig'de en çok gol atan yerli oyuncu da oldu. Süper Lig'de bugüne dek 112 maç oynayan golcü oyuncu 33 gole imza atarken söz konusu gollerin 17'ni Trabzonspor forması altında bir buçuk sezonda attı. Burak Yılmaz geçen sezon bordo-mavili forma ile ligde 3 gol bu sezon ise 14 gol atma başarası gösterdi. Toplamda Trabzonspor forması ile 17 gole imza atan Burak, Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe ve
Eskişehirspor gibi takımlarda geçirdiği 4.5 sezon boyunca elde edemediği başarıları Trabzonspor'da yakaladı.

BURAK YILMAZ'IN BU SEZON ATTIĞI GOLLER VE TRABZONSPOR'UN KAZANDIĞI PUANLAR
Trabzonspor-Sivasspor: 6-1 (Burak 1 gol) (3 puan)
Kasımpaşaspor-Trabzonspor: 0-7 (Burak 2 gol) (3 puan)
Trabzonspor-Gençlerbirliği: 3-1 (Burak 1 gol) (3 puan)
Gaziantepspor-Trabzonspor: 1-3 (Burak 2 gol) (3 puan)
İ.B.Belediyespor-Trabzonspor: 1-3 (Burak 2 gol) (3 puan)
Trabzonspor-Karabükspor: 3-0 (Burak 1 gol) (3 puan)
Sivasspor-Trabzonspor: 2-3 (Burak 2 gol) (3 puan)
Trabzonspor-Kayserispor: 3-3 (Burak 1 gol) (1 puan)
Beşiktaş-Trabzonspor: 1-2 (Burak 1 gol) (3 puan)
Galatasaray-Trabzonspor: 0-1 (Burak 1 gol) (3 puan)

BURAK YILMAZ: "ŞAMPİYONLUĞU HAK EDİYORUZ"
Trabzonspor'da form grafiği en yüksek isimlerden olan Burak Yılmaz, hafta içinde çok ciddi bir sakatlık geçirdiğini belirterek, "Belki bu tam olarak açıklanmadı ama çok ciddi bir olay geçirdim. Beyin kanaması geçirdim. Maç öncesi yaptığımız ısınmada kaskla rahat edemedim o yüzden maçta takmadım ama çok şükür bir sorun olmadı. Yaşadığım olumsuzluk sonrası annem çok üzülmüştü. Bu nedenle attığım golü ona armağan etmek istedim" dedi.

Galatasaray ne kadar kötü bir sezon geçirse de kaliteli bir takım olduğunu belirten Burak, sözlerini şöyle tamamladı:Galatasaray'ın bizi zorlayacağını biliyorduk. Bu maçın dönüm maçı olacağını biliyorduk. Kayıpsız geçtiğimiz için çok mutluyum. Her hafta daha zor. Kolay hiç bir maç yok. Çok ciddi bir şampiyonluk yarışı var.

Fenerbahçe, Eskişehirspor'u yenince biraz daha stresli ve gergin oynadık. Kötü oynadığımız yönünde eleştiriler olabilir ama bu saatten sonra önemli olan kazanmak. 6 maçımız kaldı. Bu maçları alarak mutlu sona ulaşmak istiyoruz.

Fenerbahçe de, Trabzonspor da hak ediyor şampiyonluğu. Daha az hata yapan şampiyon olacak. Olursak çok mutlu olacağız, olamazsak da Fenerbahçe'yi kutlayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor