Trabzonspor'un yabancıları diken üstünde

 Spor Toto Süper Lig’de elde ettiği 6 şampiyonlukta kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan Trabzonspor, son dönemlerde yaptığı yabancı transferleriyle dikkat çekiyor. Kadrosunda yerli oyuncular kadar yabancı oyuncular da barındıran Trabzonspor, 11 yabanc

Trabzonspor'un yabancıları diken üstünde

 

Spor Toto Süper Lig’de elde ettiği 6 şampiyonlukta kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan Trabzonspor, son dönemlerde yaptığı yabancı transferleriyle dikkat çekiyor. Kadrosunda yerli oyuncular kadar yabancı oyuncular da barındıran Trabzonspor, 11 yabancı 17 yerli olmak üzere kadrosunda 28 futbolcu barındırıyor. 
 
Alim Öztürk ve Uğur Dündar gibi gurbetçileri transfer eden Karadeniz ekibi sezon sonuna kadar elindeki yabancı oyunculardan bazılarını göndermenin planlarını yapıyor.
Elindeki 11 yabancı oyuncu sayısını kademeli olarak aşağıya çekmeyi hedefleyen Karadeniz ekibinde yerli oyunculara ağırlık vermeyi düşünen Tolunay Kafkas, oluşturmak istediği oyun kültürüne uygun yabancı oyuncuları ise takımda tutacağı belirtildi.
 
Sezon sonunda takımdan hangi yabancı oyuncunun ayrılacağı merakla beklenirken, futbolcular antrenmanlarda ortaya koydukları performans ile Tolunay Kafkas’ın gözüne girmek için mücadele ediyor.
 
EFSANE KADROLARDA YABANCI BİR İSİM YOK
 
Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, efsane kadrolarıyla yaşadığı 6 şampiyonlukta yabancı oyuncu kadrosunda barındırmazken ilk yabancı transferini ise 1985-86 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh’u transfer ederek gerçekleştirmişti.
 
Trabzonspor yanlızca 2010-2011 sezonunda 82 puanla kazandığı şampiyonlukta kadrosunda yabancı oyuncular bulundurdu. Ancak bu şampiyonluk mücadelesi başta Fenerbahçe ve TFF ile olmak üzere hala devam ediyor.
 
85-86 sezonundan sonra bordo-mavililer bünyesine 91 tane yabancı isim katarken, akıllarda ise Şota ve ikizi Arçil ile Yattara gibi birkaç isim kaldı.
 
Trabzonspor'un şuanki kadrosunda bulunan yabancı oyunculardan Zokora, Alanzinho, Colman, Adrian ve Sapara gibi 5 yabancı oyuncuyu orta saha da görev yaparken, Sol Bamba, Emerson, Cech ve Celustka gibi oyuncuları ise defans bölgesinde görev yapıyor. Henrique ve Marc Janko’yu ise forvet bölgesine görev alan isimler oldu.
 
TRABZONSPOR’UN DEĞERİ DÜŞTÜ
 
Trabzonspor Avrupa’da ve Spor Toto Süpeir Lig’de pek bir varlık gösterememesinin ardından Avrupa Piyasası'ndaki değeri de düştü. Karadeniz ekibi 93 Milyon 200 Bin Euro olan değeri bu sezon aldığı saha sonuçları ve yaptığı transferlerin ardından 83 Milyon 325 Bin Euro’ya düştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor