Trabzonspor'un transferi olay yarattı!

Trabzonspor'un, Werder Bremen'den transfer ettiği Mehmet Ekici hem Almanya'da hem Türkiye'de tartışma konusu oldu.Werder Bremen'in 2011 yılında 5 milyon euro ödeyerek Bayern Münih'ten bonservisini aldığı Mehmet Ekici'yi 1.5 milyon euro'ya Trabzonspor'a sa

Trabzonspor'un transferi olay yarattı!

Trabzonspor'un, Werder Bremen'den transfer ettiği Mehmet Ekici hem Almanya'da hem Türkiye'de tartışma konusu oldu.

Werder Bremen'in 2011 yılında 5 milyon euro ödeyerek Bayern Münih'ten bonservisini aldığı Mehmet Ekici'yi 1.5 milyon euro'ya Trabzonspor'a satmasının sorumluluğu Klaus Allofs'un üzerine yüklendi. Bremen'in son yıllarda yaptığı en büyük transfer hatası olarak gösterilen Mehmet için, Trabzonspor'un devre arasında 2.5 milyon euro önerdiği 3.5 milyon euro istenerek bu teklifin reddedildiği bildirildi. Bremen'in 6 ay içinde Ekici'den 1 milyon euro daha zarar ettiğinin altı çizildi.

Bu transfer Almanya'nın yanı sıra Trabzonsporlu taraftarlar arasında da tartışmalara neden oldu. Bir dönem gündemden düşmeyen ve önemli bir yıldız olarak gösterilen Mehmet'in son zamanlardaki performansının şüphe yaratıcı olduğu belirtiliyor. Bremen'de son sezonunda az forma şansı bulan ve beklendiği kadar katkı sağlayamayan Mehmet'in transferi riskli olarak gösteriliyor.

Mehmet için bazı taraftarlar ise Soner Aydoğdu'dan çok farklı değil derken bazıları ise milli oyuncunun Trabzonspor'da yeniden parlayacağını düşünüyor.

Tartışma konusu olan bir başka durum ise Mehmet'e ödenecek yıllık ücret oldu. Werder Bremen'in Mehmet'i yıllık ücreti nedeniyle göndermek istediği ancak Almanya'da bu rakamı kimsenin vermediği öne sürüldü. Trabzonspor'un verdiği rakamın bu anlamda yüksek olduğu vurgulandı.

İŞTE EKİCİ'NİN ALDIĞI ÜCRET

Trabzonspor, Werder Bremen'den Mehmet Ekici ile anlaştığını borsaya bildirdi. KAP'ta yer alan açıklamada Mehmet Ekici ile 3 yıllık anlaşma sağlanıldığı belirtildi. Bordo-mavili kulüpten KAP'a gönderilen bilgilendirmede oyuncuya 2014-2015 sezonu için 4 milyon 46 bin lira, 2015-2016 sezonu için 1 milyon 400 bin euro, 2016-2017 sezonu için de 1 milyon 400 bin Euro garanti ücret ödeneceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor