Trabzonspor'un transfer paraları

Trabzonspor’da transfer politikasının olmaması ve her gelen yönetim ile teknik adamın kendi düşüncelerini hayata geçirmeye çalışması kulübün sırtına ağır bir mali yük bindiriyor. Bunun son örneği ise sezon başında alınan, ancak teknik direktör Tolunay Kaf

Trabzonspor'un transfer paraları

Trabzonspor’da transfer politikasının olmaması ve her gelen yönetim ile teknik adamın kendi düşüncelerini hayata geçirmeye çalışması kulübün sırtına ağır bir mali yük bindiriyor. Bunun son örneği ise sezon başında alınan, ancak teknik direktör Tolunay Kafkas’ın kadro dışı bıraktığı Janko ve Emerson’da yaşanıyor. Porto’dan gol sorununa çözüm olması için alınan Janko için 2 milyon 340 bin euro, Benfica’dan alınan sol kanat oyuncusu Emerson için de 1 milyon 600 bin euro bonservis bedeli ödenmişti.

 
Garanti para karşılığında imzalanan sözleşmeler nedeniyle Trabzonspor’un Janko’ya yıllığı 1.5 milyon eurodan 3 yıl için toplam 4.5 milyon euro, Emerson’a da 2 yıl için 1 milyon 600 bin euro ödenmesi gerekiyor. Trabzonspor’un iki oyuncudan da istediği verimi alamaması kulübü toplam 23 milyon TL’lik bir bedelinin altına da soktu. Ortadaki bu tablo bundan sonraki süreçlerde transferlerin uzun süreli araştırma ve izlemelerin ardından yapılması gerektiği gerçeğini de bir kez daha ortaya koydu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor