Trabzonspor'un liderlik savaşı

Teknik direktör Vahid Halilhodzic’in gönderilmesinin ardından yükselişe geçen ancak Konya'da Beşiktaş karşısında hüsran yaşatan Trabzonspor, gözünü UEFA Avrupa Ligi’ne çevirdi.Siyah-beyazlı takım karşısındaki ağır yenilgiyi unutmaya çalışan bordo-mavilile

Trabzonspor'un liderlik savaşı

Teknik direktör Vahid Halilhodzic’in gönderilmesinin ardından yükselişe geçen ancak Konya'da Beşiktaş karşısında hüsran yaşatan Trabzonspor, gözünü UEFA Avrupa Ligi’ne çevirdi.

Siyah-beyazlı takım karşısındaki ağır yenilgiyi unutmaya çalışan bordo-mavililer, deplasmanda Legia Warszawa’yı yenerek gruptan lider çıkmayı planlıyor.
Spor Toto Süper Lig’de yoluna teknik adam değişikliği ile devam eden Trabzonspor, geride kalan 12 haftada istediği konuma gelemedi.

Avrupa’da ise bir üst tura çıkmayı garantileyerek amacına ulaşan Karadeniz ekibi deplasmanda Legia Warszawa ile liderlik maçına çıkacak. Teknik direktör Ersun Yanal’ın gelişinin ardından alının başaralı sonuçların, Beşiktaş maçıyla son bulması üzerine bordo-mavililer Polonya temsilcisiyle oynayacağı maçtan 3 puan çıkarıp liderlik koltuğuna oturarak moral bulmak istiyor.

Avrupa’da, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezon da ligdekinden uzak bir görüntü sergileyerek olumlu işler yapan Trabzonspor, garantilediği bir üst tura, grup lideri Legia Warszawa engelini kayıpsız geçip, zirvede çıkmayı hedefliyor.

POLONYA’DA LİDERLİK SAVAŞI

UEFA Avrupa Ligi L Grubu son maçında Polonya’nın Legia Warszawa takımı ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, rakibiyle liderlik mücadelesi verecek.
Grupta 5 maç sonunda 4 galibiyet, 1 mağlubiyet ile 13 puan toplayıp lider durumda bulunarak 2. tura yükselmeyi garantileyen Legia Warszawa’yı, bordo-mavililer 10 puanla takip ediyor. Grupta 5 maçta 3 galibiyet, 1’er beraberlik ve mağlubiyet ile yoluna devam eden Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde grup lideri olacak. Trabzonspor, Polonya’dan 3 puanla ayrılması durumunda geçtiğimiz sezonki başarısını da tekrarlamış olacak.

GRUBUN EN PAHALI TAKIMI TRABZONSPOR

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Trabzonspor, L Grubu'nun en pahalı takımı. Lider konumda bulunan Legia Warszawa ise en ucuz takım olarak dikkat çekiyor.

Trabzonspor’un yaklaşık değeri 84 milyon 750 bin Euro iken, rakipleri Metalist Kharkiv 42 milyon 550 bin Euro, Lokeren 32 milyon 200 bin Euro ve Legia Warszawa takımı ise 21 milyon 50 bin Euro'luk değerlere sahip. Grubun en pahalı futbolcusu ise sakatlığı devam eden kaleci Onur Kıvrak oldu.

Milli futbolcu 12 Milyon Euro’luk fiyatıyla L Grubu'nun en pahalı oyuncusu oldu. Metalist Kharkiv takımında 7 milyon 250 bin Euro ile Cleiton Xavier, Lokeren takımından Hans Vanaken 5 milyon 250 bin Euro ve Legia Warszawa takımından 2 milyon 250 bin Euro’luk fiyatıyla Dusan Kucaik, bordo-mavili futbolcuyu takip eden isimler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor