Trabzonspor'un kongresi ne zaman!

Haber61.Net - Araştırma Haberi - Trabzonspor'un son kongresinde usulsüzlük olduğunun ileri süren Ali Sait Yılmaz ile Recep Bakırtaş kongrenin iptaliyle ilgili başvuruda bulunmuş daha sonra konuyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açılmıştı.

Trabzonspor'un kongresi ne zaman!

Haber61.Net - Araştırma Haberi - Trabzonspor'un son kongresinde usulsüzlük olduğunun ileri süren Ali Sait Yılmaz ile Recep Bakırtaş kongrenin iptaliyle ilgili başvuruda bulunmuş daha sonra konuyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açılmıştı. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada kongrenin iptal edilmesi kararı çıkmıştı.

Bu durumun Üzerine Trabzonsporlu yöneticileri Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu kararı Yargıtay'a taşıyarak itirazda bulunmuştu. 2013 yılının Kasım ayında yapılan bu itiraz hala daha Yargıtay'da beklerken buradan kaç günde sonuç çıkacağı bilinmiyor. Haber61 muhabiri Şükrü Üçüncü'nün yapmış olduğu araştırmaya göre; 2013 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bekleyen davaların görülme süreleri 480 günü buluyor. Tüm dosyaların bekleme sürelerine bakıldığında ise bir dava Yargıtay'da Bin gün yanı 3 senden fazla bekleye biliyor. Bu durum genel şike gibi olaylarda meydana gelebiliyor.  

Bu durum Hukuk davalarında biraz daha az olarak gözüküyor. Yargıtay Hukuk dairesine gelen bir dosya 190 gün bekledikten sonra Hukuk Genel Kurul'una gönderiliyor. Burada da 60 güne kadar bekleyen dosya karara bağlanma süresi 250 günü buluyor.  Bu durumda Trabzonspor'un iptal edilen kongresinin kararının Adli tatile kalması riskini gözler önüne seriyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor