Trabzonspor'un kökleri kuruyor

Trabzon'da futbolun geçmişi 1900lü yıllara kadar dayanır. Bilinen ilk spor kulübünün kurulması 1913 yılına denk gelir.1922 yılı basım, Türkiye’nin ilk futbol kitaplarından olan “Asosyeşin Futbol” adlı kitaba göre 1329 (1913) Trabzon’da “İdman Yurdu” adıyl

Trabzonspor'un kökleri kuruyor

Trabzon'da futbolun geçmişi 1900lü yıllara kadar dayanır. Bilinen ilk spor kulübünün kurulması 1913 yılına denk gelir.

1922 yılı basım, Türkiye’nin ilk futbol kitaplarından olan “Asosyeşin Futbol” adlı kitaba göre 1329 (1913) Trabzon’da “İdman Yurdu” adıyla bir kulüp kuruldu.

I. Dünya Savaşı'nın ardından Trabzon'da futbolun gelişmeye başladığı 1920'li yıllarda kentteki liseler altyapı görevini görürken, 1921'de kurulan İdmanocağı ve 1924'te kurulan İdmangücü şehrin en sevilen iki kulübü oldu. Bu iki kulüp arasındaki çekişme Trabzonspor kurulana dek sürdü.

Ulusal Lig kurulması aşamasında İdmanocağı birleşmeye yanaşmayınca 21 Haziran 1966'da İdmangücü, Martıspor ve Karadenizgücü takımları birleşerek kırmızı-beyaz renklerle "Trabzonspor Gençlik Kulübü"nü kurdu.

2 Ağustos 1967'de İdmanocağı'nın da katılımıyla Trabzonspor; İdmangücü, Martıspor ve Karadenizgücü ortaklığıyla birlikte resmen kuruldu ve İkinci Lig'e alındı.

Trabzonspor’un kuruluşu ile kapanan bu 4 takımdan İdmangücü ve İdmanocağı takımları daha sonra yeniden amatör olarak Trabzon futboluna hizmet etmeye devam etti.

İKİ KURUCU ZOR GÜNLER YAŞIYOR

2. Yarısı devam eden Trabzon 1. Amatör kümede İdmangücü ve İdmanocağı zor günler yaşıyor.

Amatör küme 1. Grupta yer alan İdmangücü 15. Hafta sonunda sondan ikinci sırada yer alıyor.

2. grupta yer alan İdmanocağı ise sonuncu sırada.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor