Trabzonspor'un kamp değerlendirmesi! Mersin İdmanyurdu hazırlıkları başladı

EKSİKLERLE BAŞLADILARSalı akşamı Türkiye Kupası'nda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı için Mersin'e geçecek olan Trabzonspor, oldukça maceralı geçen 16 günlük kamp sürecine yabancı oyuncularından yoksun başladı.

Trabzonspor'un kamp değerlendirmesi! Mersin İdmanyurdu hazırlıkları başladı

EKSİKLERLE BAŞLADILAR

Salı akşamı Türkiye Kupası'nda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı için Mersin'e geçecek olan Trabzonspor, oldukça maceralı geçen 16 günlük kamp sürecine yabancı oyuncularından yoksun başladı. Afrika Milletler Kupası için milli takıma giden Bamba ve Zokora'nın yanı sıra 29 Aralık'ta kampta olması gereken Colman 5, 31 Aralık'ta Antalya'da olması gereken Alanzinho ve Henrique de ikişer gün takıma geç katıldı. Ayrıca takımdan ayrılması gündemde olan Barış Özbek de kampa götürülmedi.

KARAMAN GELDİ GÜNEŞ RAHATLADI

Trabzonspor'da kamp döneminin en önemli gelişmesi, geçen yılın sonunda takımdan ayrılan yardımcı antrenör Ünal Karaman'ın 'görülen lüzum üzerine' yeniden takıma dönmesi oldu. Futbolcularla teknik direktör Şenol Güneş arasındaki iletişimi sağlayacak olan Karaman'ın görev tanımını da kampın ilk günü yapıldı. Şenol Güneş,bukohudaki açıklamasında, "Benim yerine yetkili yardımcı antrenör olacak. Antrenmanlarda yoksam takımı o çalıştıracak. Bazen benim yerime maç konuşmalarını da yapabilir" dedi. Geniş yetkilerle göreve gelen ve 'geleceğin teknik sorumlusu' gözüyle bakılan Karaman'ın kamptaki varlığı Şenol Güneş'i de rahatlattı.

TATLI SERT

Antrenmanın başlangıcında futbolculara yönelik bir konuşma yapan ve kenara çekilen Şenol Güneş, bir çok antrenmanın yönetimini Karaman'a bıraktı. Antrenmanları sık sık yarıda keserek uyarılarda bulunan, tatlı sert üslubuyla büyük çoğunluğuyla geçen sezondan tanıştığı futbolcularla hemen kaynaşan Ünal Karaman, adeta oyuncuları geçerek kampın yıldızı oldu.

GİRAY ŞOKU YAŞANDI

Trabzonspor kampının belki de en önemli olayı başarılı savunma oyuncusu Giray Kaçar'ın 2 Ocak'ta rahatsızlığı nedeniyle izin alarak kamptan ayrılması oldu. Kontrollerinin sonunda futbola dönmesinde bir sakınca olmadığı açıklanmasına rağmen bir süre daha antrenmanlara çıkmayacak olan Giray'ın yerine savunmada Mustafa, Celustka ikilisi görev yaptı.

STOPERE TAKVİYE

Ayrıca 1461 Trabzon'dan Abdullah Karmil stoperde yaşanması muhtemel sorunlar için kampın son bölümünde kadroya dahil edildi. Bordo mavililerin kampa katılan tek yeni transferi ise Altay'dan alınan genç yıldız Oğulcan oldu. Trabzonspor, Ferhat Öztorun'u da Orduspor'a verdi.

BEŞİKTAŞ'I PENALTILARLA YENDİLER

Antalya'da Tutturcup'a katılan Trabzonspor ilk maçında Alman temsilcisi Werder Bremen'e 2–0 yenildi. Üçüncülük maçında Beşiktaş'la karşılaşan bordo mavililer normal süresi 1–1 biten maçta rakibini penaltılarla yenerek turnuvayı üçüncü bitirdi.

KUPADA UMUT VERDİLER

Trabzonspor kampın son bölümünde ise Medical Park Antalyaspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplardaki ikinci maçını oynadı. Etkili bir oyun ortaya koyan bordo mavililer rakibini 3-2 mağlup ederek grupta 6 puana ulaşmayı başardı. Oyuncuların hırsı ve Ünal Karaman'ın da etkisiyle ikinci yarıda daha fazla sonuca gidebilen bir Trabzonspor izlenecek görüntüsü verildi. Bordo mavililerde Olcan, Janko başta olmak üzere forvet hattının formu ve savunmadaki Mustafa, Celustka ikilisinin uyumu ikinci yarıdaki tabloyu belirleyecek en önemli unsurlar olarak görüldü.

KİM NE YAPTI?

Trabzonsporlu oyuncuların kamp değerlendirmeleri için TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler