Trabzonspor'un kaderi bu ellerde

27 yıllık büyük özlemini dindirmek için Fenerbahçe ile soluksuz bir yarış içine giren Trabzonspor'da hafta sonunda moralleri bozan bir gelişme yaşandı.Bordo-mavili takımın en önemli isimlerinden biri olan kaleci Onur Recep Kıvrak, Kasımpaşa yaşadığı sakat

Trabzonspor'un kaderi bu ellerde

27 yıllık büyük özlemini dindirmek için Fenerbahçe ile soluksuz bir yarış içine giren Trabzonspor'da hafta sonunda moralleri bozan bir gelişme yaşandı.

Bordo-mavili takımın en önemli isimlerinden biri olan kaleci Onur Recep Kıvrak, Kasımpaşa yaşadığı sakatlığın ardından sezonu kapattı.

İstikrarı, özgüveni ve kurtarılamaz denilen topları çıkarmasıyla Trabzonspor'un yarışın içinde kalmasında etkili olan Onur'u Trabzonspor ve özellikle de Şenol Güneş çok arayacaktır. Nasıl aramasın ki! Onur, Trabzonspor'un bu sezon Süper Lig'de oynadığı 25 maçın da 25'inde ilk 11'de sahaya çıktı.

Trabzonspor bu maçlarda kalesinde yalnızca 20 gol gördü ve ligin Bursaspor ile en az gol yiyen takımı oldu. İKİ

SEZONDA TEK SÜPER LİG MAÇI...
Bu istenmeyen gelişmenin ardından bir anda tüm gözler Tolga Zengin'in üzerine çevrildi. Trabzonspor alt yapısında futbol yaşantısına başlayan ve 2002 yılında profesyonelliğe adım atan Tolga, bu sezon Süper Lig'de hiç süre alamadı. 28 yaşındaki kalecinin kendini göstermesi için bu talihsiz sakatlık bir fırsat olabilir.

Tolga, bu sezon bordo-mavili takımın Türkiye Kupası'nda oynadığı 3 maçta kaleyi korudu. Bu karşılaşmalarda Trabzonspor, Manisaspor'u 3-1, Konya Torku Şekerspor'u da aynı skorla 3-1 mağlup ederken, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile ise 2-2 berabere kaldı.

Bu üç maçta da Trabzonspor'un kalesinde gol ve goller görmesi dikkat çekiciydi. Tolga bir önceki sezon ise 1 lig, 1 de kupa olmak üzere iki maçta kaleyi korudu. Yani iki sezon da yalnızca toplam 5 maçta görev aldı.

WERDER BREMEN MAÇININ YILDIZIYDI...
2007-2008 sezonunda kariyerinin en istikrarlı dönemini geçiren Tolga, Süper Lig'de 22, Türkiye Kupası'nda da 2 maçta Trabzonspor kalesini korudu. Ancak bir sonraki sezon Tony Sylva'nın transferi yeniden Tolga'yı formaya hasret bıraktı.

Tony Sylva'nın gözden düşmesiyle kaleye geçmesi beklenen Tolga daha sonra yaşadığı şanssız sakatlıkla sahalardan uzun süre ayrı kaldı. Bu dönemde Onur Recep Kıvrak müthiş bir çıkış göstererek Trabzonspor'un bir numaralı file bekçisi haline geldi. Tolga ise hazırlık maçları ve kupada kaleye geçebildi. Tolga'yı Trabzonspor'un Almanya kampında Werder Bremen ile oynadığı maçta canlı olarak izlendi.

Tolga yaptığı kurtarışlarla Mardan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın yıldızlaşan ismiydi. O gün haberde Tolga'yla ilgili şu satırlar yazılmıştı: "Trabzonspor'da kaleci Tolga yaptığı kurtarışlar ve zamanında yaptığı çıkışlar ile maçın yıldızlaşan ismi oldu." Gerçekten de öyleydi. Bakalım kalan maçlarda Tolga neler yapabilecek, bunu hep birlikte göreceğiz. Sezon sonuna kadar Tolga'nın arkasında ise 1984 doğumlu file bekçisi Bora Sevim bekleyecek. Bora'nın kariyerinde Süper Lig maç deneyimi bulunmuyor. Geçtiğimiz sezon Gaziantep Belediye'den kadroya katılan Bora, G.Antep Belediye'de 26 maçta kaleyi korumuştu.

TOLGA'NIN SON İKİ SEZONDA FORMA GİYDİĞİ MAÇLAR

TRABZONSPOR'UN KALAN 9 MAÇI
Gençlerbirliği - Trabzonspor
Trabzonspor - Konyaspor
Galatasaray - Trabzonspor
Trabzonspor - Bursaspor
Eskişehirspor - Trabzonspor
Trabzonspor - Gaziantepspor
Bucaspor - Trabzonspor
Trabzonspor - İstanbul B. Bld.
Kardemir Karabük - Trabzonspor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor