"Trabzonspor'un hedefi Avrupa Ligi olmalı"

Türk futbolunun önemli ismi Trabzonspor'un da eski teknik direktörlerinden Yılmaz Vural, bordo mavilileri analiz etti.“Şimdi stat yapılıyor. Takım neredeyse tamamen yenileniyor. ‘Şampiyonluk’ kelimesini telaffuz etmek için biraz zamana ihtiyaç var. Önceli

"Trabzonspor'un hedefi Avrupa Ligi olmalı"

Türk futbolunun önemli ismi Trabzonspor'un da eski teknik direktörlerinden Yılmaz Vural, bordo mavilileri analiz etti.

“Şimdi stat yapılıyor. Takım neredeyse tamamen yenileniyor. ‘Şampiyonluk’ kelimesini telaffuz etmek için biraz zamana ihtiyaç var. Öncelikli amaç olarak, Avrupa kupalarında başarı görülmeli.”

Trabzonspor , 1983-84 sezonundan bu yana Süper Lig’de şampiyon olamadı. Bunda çok sayıda etken göze çarptı. Ama artık, yeni yönetim, yeni teknik kadro ve futbolcularla ileriye daha gerçekçi bakmak lazım. Trabzonspor ve diğer takımların karşısında 150-160 milyon Euro’luk F.Bahçe, G.Ssaray gibi İstanbul takımları var. İstanbul ekiplerine karşı şampiyon olmak zordur.
Bordo mavili takım, 2013-14 sezonu için hedefini ilk 4 olarak belirlemeli. Sadece Trabzonspor değil, Beşiktaş, Bursaspor, Eskişehir, Kayseri ve Kasımpaşa da ilk 4’e oynamalı. Trabzon, amaçlarını UEFA Avrupa Ligi’nde gerçekçi kılarsa daha başarılı olur. Stat yapılıyor. Takım tamamen yenileniyor. ‘Şampiyonluk’  için biraz zamana ihtiyaç var.


Başkanla ilgili okuduğum bir röportaj oldu. Farklı bir kanaatim varken, ılımlı oldum ona karşı. Kendisini anlatması lazım. Çizdiği yumuşak bir imaj değil. Yasaklara karşı dik duruyor. Sisteme karşı da. Bu olumlu. Türkiye’nin böyle isimlere ihtiyacı var. Beşiktaş taraftarıyla maç izleyebileceğini söyledi. Bu fark yaratan, güzel söylemdi.

Malouda iyi şeyler katacaktır ama...

Trabzonspor şu an için az sayıda transfer yaptı. Takım, Malouda ve Bosingwa oynamadan iyi bir izlenim çizdi diyebiliriz. Malouda, 1 yıl boyunca top oynamadı. Hocasıyla yaşadığı problem yüzünden A2 takımıyla idmana çıktı. Yaşı 33, bu nedenle top oynamayı hiçbir zaman unutmaz. ‘Parayı alayım da, gideyim’ diye düşünmezse, ‘İyi bir şeyler vereyim’ derse çok olumlu şeyler katar. Sonuç olarak yeteneğiyle orada duruyor. Dünyanın en iyi takımlarında oynamış, yıldız bir futbolcu...

Kukesi’yi elemek lazım

Artık Avrupa’da, Kukesi gibi bir takımı eleyeceksin abi! Top 4 köşe bu tarz maçlarda, yuvarlak değil. Küçümsemeden bu takımı elemek gerekiyor. Realitede Trabzonspor’un rahat şekilde elemesi gerekiyor. Tabii ki tedbiri elden bırakmadan...

Reşit Akçay’a güvenin

Mustafa Akçay, vizyonlu bir teknik adam. Tavşanlı Linyit, 1461 Trabzon gibi takımları çalıştırmış. Şimdi büyük takıma geldi. Çalışkan, kendine göre felsefesi olan bir arkadaşımız. Devamlı elinde yazı tahtası görüyorum. Yazmayı, çizmeyi bilen, çalışkan ve Trabzonlu olması sebebiyle de destek bulmuş bir arkadaşımız. Başarılı olacağına inancım yüksek... Ekibinde Ünal Karaman var. Karaman’ın da son şanslarından biri. İyi değerlendirecektir.

YENi GELENLER NE YAPAR?

JOSE BOSINGWA

Trabzon’un sağ ve sol bekte sıkıntısı var. Bunlara ilaç olabilir. Çok yetenekli bir isim. Kendini kanıtlamış bir yıldız. Parasını alıp, karşılığını verirse büyük başarı yakalar.

AYKUT DEMiR

Aykut henüz tam olarak oynamadı. Fakat önceki kulübünde kendini kanıtlamıştı. Avrupa kültürüne sahip. Hollanda’dan gelme. Savunma sorununu çözer.

BATUHAN KARADENİZ

Batuhan büyük takımlarda top oynadı. Yeteneğini tartışmıyoruz. Sporcu karakteriyle ilgili sıkıntı var. Batuhan’a sihirli değnek değemez. Ama akıllıysa, kilo verip futbola sarılır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor