Trabzonspor'un gözü kupada

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon aradığını bulamayan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu karşılaşmasında sahasında ağırlayacağı Medicana Sivasspor maçına odaklandı.Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışının bir hayli gerisinde kalan Trabzonspo

Trabzonspor'un gözü kupada

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon aradığını bulamayan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu karşılaşmasında sahasında ağırlayacağı Medicana Sivasspor maçına odaklandı.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışının bir hayli gerisinde kalan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağı Medicana Sivasspor maçına kilitlendi. İstanbul'da Fenerbahçe ile oynadığı maçın ardından Trabzon'a dönen ve bu maçın hazırlıklarına başlayan Karadeniz ekibinde, teknik direktör Ersun Yanal, sarı-lacivertli takım ile oynanan zorlu maçın etkisinden oyuncularını çıkartarak Medicana Sivasspor ile oynayacakları maça motive etmeye çalışıyor. Avrupa'ya gitmenin en kestirme yollarından biri olan Ziraat Türkiye Kupası'na Trabzonspor büyük bir önem veriyor. Ligde bu sezon aradığı başarıyı şimdiye kadar yakalayamayan bordo-mavili takım, kupada mutlu sona ulaşma adına Medicana Sivasspor engelini mutlak aşmayı planlıyor. Müsabakanın tek maç üzerinden oynanacak olması nedeniyle iki takımında ikinci bir şans yok.

TRABZONSPOR İLE MEDICANA SİVASSPOR 20. KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Trabzonspor ile Medicana Sivasspor yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçla ligde 20. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında geride kalan 19 maçta, Trabzonspor'un 9, Medicana Sivasspor'un 1'i hükmen 6 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 4 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Söz konusu maçlarda, Trabzonspor 29 kez rakip fileleri havalandırırken, Sivasspor 22 gol kaydetti. Bordo-mavililer, 2010-2011 sezonunda Sivasspor'u sahasında 6-1 yenerek rekabette en farklı galibiyeti alan taraf oldu. Taraflar arasındaki maçlarda son yıllarda Trabzon ekibinin üstünlüğü dikkati çekiyor. Karadeniz ekibi, Medicana Sivasspor ile yaptığı son 11 lig maçında 8 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de mağlubiyet aldı.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA İLK MAÇ

İki ekip arasında Trabzon'da oynanan maçlarda da bordo-mavili takımın üstünlüğü bulunuyor. Trabzon'da oynanan 10 maçın 6'sından Trabzonspor galip ayrıldı. 3 maç beraberlikle sona ererken, Medicana Sivasspor tek galibiyetini 2007-2008 sezonunda hükmen elde etmişti. Geçen sezon ligde Trabzonspor rakibi karşısında sahasında 0-0 berabere kalırken, deplasmanda 4-0 galip gelmişti. Bu sezon Trabzon'da oynanan lig maçını ise Trabzonspor 3-1 kazanmıştı. İki takım Ziraat Türkiye Kupasın'da ise ilk kez bir araya gelecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor