Trabzonspor'un evraklarını mı çaldılar?

Haber61 – Haber Servisi – Trabzonspor Mayıs 2013’de yaptığı kongrenin iptal edilmesi için Sait Yılmaz ile Recep Bakırtaş Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne giderek kongrenin iptal edilmesini istedi. Yerel Mahkemede görülen davada kongrenin iptali kararı

Trabzonspor'un evraklarını mı çaldılar?

Haber61 – Haber Servisi – Trabzonspor Mayıs 2013’de yaptığı kongrenin iptal edilmesi için Sait Yılmaz ile Recep Bakırtaş Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne giderek kongrenin iptal edilmesini istedi. Yerel Mahkemede görülen davada kongrenin iptali kararı çıktı. Bu durum sonrası Trabzonspor yönetimi “Yargıtay’a” başvurarak 1.Asliye Hukuk Mahkemesi'nin almış olduğu kararın iptal edilmesi istedi.

DOSYADA EKSİK EVRAK VAR

Yargıtay 18. Hukuk dairesi; Trabzonspor’un bu başvurusunu "Noksan İkmali" olarak nitelendirerek dosyayı geri gönderdi. Trabzonspor yönetimi; 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin almış olduğu karara itiraz ederken dosyada bir evrakın eksik olduğu bu nedenle 18. Hukuk Dairesinin dosyayı iade ettiği öğrenildi. Bu karara göre; yeniden Yargıtay’a başvuracak mı? Bilinmezken burada adaletin kararı birileri tarafından yanıltılmış oldu.

İPTAL KARARI UYANIKLIĞA GİTTİ

Yargıtay’ın almış olduğu bu karara göre; Sait Yılmaz ile Recep Bakırtaş’ın başvurusuna 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin vermiş olduğu “İPTAL” Kararı geçerliliği ise dosyada eksik olan bir evrak nedeni ile raf kalkmış oldu.

YARGITAY’DA DAVALARIN BOZMA KARARLARI

Konu ile alakalı araştırma yapan Haber61 Muhabirleri ilginç bir ayrıntı ile karşılaştı. Hukuk Uzmanlarına göre; Yargıtay 18. Daire Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden vermiş olduğu “İPTAL” kararlarını istedi. Katip düzeyinde gerçekleşen bu transfer sırasında dosyadan bir evrak ya sehven yada kasıtlı olarak Yargıtay’a gönderilmediği ileri sürüldü. Öte yandan Yargıtay İptali istediği dosyalarda “Karar'ı bozma, 1-esas'tan 2-usulden ” olarak verdiği öğrenildi. Dosyada eksikliğin giderilmesi için ayrılan zamanda da eksikliğin giderilmediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler