Trabzonspor'un en pahalı kayıbı

Trabzonspor'un sezon başında Rusya'nın Spartak Moskova kulübünden büyük umutlarla transfer ettiği Waris Majeed, katkı sağlayamadı.Bu sezon 26 oyuncuyla transfer rekortmeni olan bordo-mavili kulüp, Ganalı futbolcuyu 6 milyon bonservis bedeliyle aldı. Bu se

Trabzonspor'un en pahalı kayıbı

Trabzonspor'un sezon başında Rusya'nın Spartak Moskova kulübünden büyük umutlarla transfer ettiği Waris Majeed, katkı sağlayamadı.

Bu sezon 26 oyuncuyla transfer rekortmeni olan bordo-mavili kulüp, Ganalı futbolcuyu 6 milyon bonservis bedeliyle aldı. Bu sezon en yüksek bonservis ücreti karşılığında yapılan bu transferde her yıl için oyuncuya 950 bin euro garanti ücret olmak üzere 3 milyon 800 bin euro ödenecek.

Yaklaşık 10 milyon euro'ya transfer edilen Ganalı oyuncu, ilk 24 haftada 10 maçta görev alırken gol atma başarısı gösteremedi. Ligde sakatlığının da etkisiyle fazla süre alamayan oyuncu, 5 maçta ilk 11'de forma giyerken 517 dakika sahada kaldı. Ligde 24 haftada 46 gol ile en skorer ikinci takım olan Karadeniz ekibinde, Ganalı hücum oyuncusu "siftah" yapamayarak bordo-mavilileri de hayal kırıklığına uğrattı. Waris, ligde sadece 1 asist yaptı.

İlk olarak ligin ikinci haftasında Fenerbahçe derbisinde 90 dakika forma giyen Ganalı oyuncu, Eskişehirspor maçında sakatlandı. Waris, 2.5 ay sahalardan uzak kaldıktan sonra 23. haftadaki Mersin maçının son 13 dakikasında sahaya girerek formasına yeniden kavuştu. Bu futbolcuyu Yanal son oynanan Gaziantepspor maçında yedek kulübesinde oturttu.

Waris, Türkiye Kupası'nda 3 gol, Avrupa Ligi'ndeki Lokeren maçında da 1 gol olmak üzere resmi maçlarda 4 gol kaydetti. Genç futbolcu ile sık sık görüşen Ersun Yanal'ın, "Yeteneklerinden şüphem yok ama kendine güvenmen gerek" dediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor