Trabzonspor'un Akyazı formülü!

Trabzonspor yönetimi göreve geldiği günden sonra 70 milyon TL’lik kaynak sağlamasına rağmen borçlar bir türlü erimedi. Sebebi ise sürekli artan banka faizleri oldu.Çözüm için her yol denenirken Akyazı stadının isim hakkının erkenden satılması kararı alınd

Trabzonspor'un Akyazı formülü!

Trabzonspor yönetimi göreve geldiği günden sonra 70 milyon TL’lik kaynak sağlamasına rağmen borçlar bir türlü erimedi. Sebebi ise sürekli artan banka faizleri oldu.

Çözüm için her yol denenirken Akyazı stadının isim hakkının erkenden satılması kararı alındı. Bordo-mavili yönetim Türk Telekom dahil büyük firmalarla pazarlık yaparken kapıyı 10 yıllığına 60 milyon dolardan açtı.

60 Milyon Dolar Teklif

Ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçen Trabzonspor Kulübünü bu ağır borç yükünden Akyazı stadının isim hakkı kurtaracak. Gelirleri 2016 yılına kadar temlikli olan Bordo-mavililer Akyazı stadının isim hakkından 60 milyon dolar gelir bekliyor. Yönetim kurulu ilk planda Türk Telekom ile masaya oturdu. Yapılan ilk görüşmede Türk Telekom’a 60 milyon dolar teklif verildi. Yönetim Telekom’un yanında ismini açıklamadıkları bir başka firmayla daha görüşüyor.

Temel Atmaya Doğru!

Bu arada Akyazı Stadının temelinin atılacağı alanın hazırlıkları son sürat devam ediyor. 130 bin metre kare alan üzerine kurulacak Akyazı stadının oturtulacağı zemin için fore kazık sistemi yapılmaya başlandı. Daha önce zemin etüdünün uygulamalarının yapıldığı şekliyle duyurduğumuz çalışmalarda kısa zamanda büyük mesafe alındı. Zeminin dolgu olması nedeniyle uygulanan bu sistemde stadyum, dolgunun toprak zeminine değil, denizin altına 10 metreye kadar inen kazıklar üzerine kuruluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor