Trabzonspor'un adayı Aksu mu?

Trabzonspor yönetiminin Fenerbahçe’nin destek verdiği Yıldırım Demirören yerine Ata Aksu’ya yakın olduğu iddia edildi. Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener Ata Aksu ile yakın zamanda bir araya gelecek. Trabzonspor yönetimi, TFF başkan adayları ile görüşmeler

Trabzonspor'un adayı Aksu mu?

Trabzonspor yönetiminin Fenerbahçe’nin destek verdiği Yıldırım Demirören yerine Ata Aksu’ya yakın olduğu iddia edildi.

 

Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener Ata Aksu ile yakın zamanda bir araya gelecek.

 

Trabzonspor yönetimi, TFF başkan adayları ile görüşmelerine başladı. Bordo mavili ekibin yönetimi adaylar ile görüşmeye başlarken yönetimin gönlünde Ata Aksu ismi yattığı iddia ediliyor.

 

Yıldırım Demirören isminin Fenerbahçe yönetimi tarafından ortaya atılmasının yanı sıra TFF genel kurulunda yaptığı konuşmada "Fenerbahçemiz" cümlesini kullanması ve UEFA'ya kafa tutalım gerekirse 3-5 yıl Avrupaya gitmeyelim" şeklinde açıklamaları nedeniyle bordo mavili ekibin taraftarları bu isme büyük tepki gösteriyor.


DESTEK DİĞER KULÜPLERE BAĞLI
Trabzonspor yönetimi şuana kadar destek vereceği aday konusunda kesin kararını vermezken yönetimin kesin kararı adaylarla yapılacak görüşmeden sonra netleşecek.

Bordo mavili yönetimin öncelikle Ata Aksu ismine sıcak bakarken Demirören’e destek vermeyen diğer kulüplerinde bu isme sıcak bakması halinde Trabzonspor'un tavrını bu isimden yana kullanacağı da konuşuluyor.


TRABZON HAKLARINI İSTEYECEK
Trabzonspor’un özel durumu nedeniyle yönetimin destek vereceği adaydan öncelikle şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a verilmesini isteyecek.

Ardından TFF yönetimine Trabzonspor’un belirleyeceği 2 ismin alınmasını isteyecek.
Ardından da UEFA’nın TFF’den yapılmasını istediği tüm hakların Trabzonspor’a verilmesini talep edecek.

TFF adayının bu şartlara evet demesi halinde Trabzonspor bu isme destek verecek.

TFF başkanlığına aday olan Aksu kısa süre içinde Trabzonspor yönetimiyle bir görüşme yapması bekleniyor.

 

ATA AKSU NE DEMİŞTİ?

Ata Aksu, adaylığını açıklamadan önce CNN Türk'te yayınlanan Spor Masası programında çok önemli açıklamalarda bulunmuştu.

İşte o açıklamalar "Çeşitli eylemlerden ve beyanlarda farklı sonuçlar çıkarmak mümkün. TFF'nin kendi yetkilerini kullanamadığı çok açık. Kamuoyu açısından da ne yapacağını bilmediği de çok belirgin. Bunun en somut örneği 58. madde ile ilgili. Böyle bir gündem maddesi için genel kurulun toplantıya çağırılmasından çok açık ve net belli oluyor. Bunun da ana sebebi, kendi yetkisinde olan konuyu değerlendiremiyor. Yetkisini kullanamıyor. 'Ben beceremiyorum, Genel kurul siz gelip yapın' diyor diye algılıyorum."

"Haluk Ulusoy ve siz yönetimde olsaydınız böyle bir karar alırmıydınız?" şeklindeki soruya ise Aksu, "Böyle yönetmezdik. Tapeler de ortaya çıktı, konuşmalar da belli. En azından girişim suç sayıldığından, girişimin yapıldığı çok aşikar. İlk başta ne yapacaklarına karar veremediler. Hukuki süreci bekleyebilirz diyebilirlerdi ama demediler. İddianame dediler, iddianame çıktı, ancak bu sefer de savunma alamadık dediler. TFF bir hukuk bir müessesesi değil. TFF idari bir yapıve kurumdur. TFF yetkilileri, anayasamızın maddesi, Türk Ceza Kanunu maddesi falan gibi atıfta bulunarak yorumlar yapıyorlar. Sormak lazım, sen hukuk fakültesinde ders mi veriyorsun. Sen eğer şike yapıldığına kanaat getiriyorsan, gereğini yapacaksın. Yapamıyorsan da bu işi kıvırmaya gerek yok" yanıtını verdi.

UEFA'nın, TFF'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na bir gözlemci yollayacak olmasıyla ilgili de konuşan Ata Aksu, "Bu normal birşey değil. Bence bunu UEFA da yapmadı. TFF oradan bir gözlemci talep etmiştir. Bu, UEFA ile TFF'nin danışıklı dövüşüdür. Ortak hareket ediyorlar. Ben bu operasyonların UEFA ve TFF'nin ortak bir operasyonu olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

Bu arada Ata Aksu, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alındığını, UEFA tarafından zorlamayla alınan bir karar olmadığını söyledi.

Türk futboluna uzun yıllar önemli hizmetler veren Ata Aksu ayrıca, sıfır tölerans mevzusunun Fenerbahçe'ye uygulanmadığını belirterek, "Avrupa'ya katılan diğer takımlara bakın hepsinde takip, gözaltı, soruşturma var. Demek ki yok öyle bir şey. UEFA'yı da çok gözümüzde büyütmeyelim. TFF'nin UEFA'dan daha ciddi bir kurum olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

58. maddenin değişmesinin gerektiğini dile getiren Ata Aksu, "58. maddenin gerçekte değişmesi lazım. Bunu vicdani bir kanaat olarak söylüyorum. Çünkü, bir önceki yasa teşebbüse dahi ağır cezalar getiriyordu. 58. maddede ise puan silinir, küme düşürülür diyordu. Bu kamuoyunu da rahatsız eder, beni de. Bunu aslında TFF baştan da yapabilirdi. Öyle bir kamuoyu da oluşmuştu. Samimi ve dürüstçe bunu yapsaydı, halk da bunu desteklerdi" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler