Trabzonspor'un 1 golü altın değerinde

Trabzonspor'un hedeflerinden uzak kalmasında forvetlerin yaşadığı formsuzluğun büyük etkisi oldu.Bordo mavililerde bu sezon oynanan 38 resmi maçta 24 gol kaydedebilen forvetler 0.6 gol ortalamasına ulaşabildi. 21 milyon euro harcanan forvet hattının bir g

Trabzonspor'un 1 golü altın değerinde

Trabzonspor'un hedeflerinden uzak kalmasında forvetlerin yaşadığı formsuzluğun büyük etkisi oldu.

Bordo mavililerde bu sezon oynanan 38 resmi maçta 24 gol kaydedebilen forvetler 0.6 gol ortalamasına ulaşabildi. 21 milyon euro harcanan forvet hattının bir golü bordo mavililere 875 bin euroya mal oldu.

Sezona büyük umutlarla başlayan ancak ligde şampiyonluk yarışının uzağında kalan, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nden elenen Trabzonspor'da, forvetlerin formsuzluğu başarısızlıkta büyük pay sahibi oldu. Bordo mavililerde Cardozo, Yatabare, Waris ve Deniz Yılmaz’dan oluşan forvet hattı, sakatlıklarla boğuştuğu sezonun geride kalan bölümünde takımın attığı toplam 64 golün sadece 24’ünü rakip filelere gönderebildi. Paraguaylı forvet Oscar Cardozo, ligde 12, kupada 2 ve Avrupa’da attığı 1 golle 15 gole ulaşarak takımın en golcü ismi oldu. Ancak tecrübeli oyuncunun özellikle UEFA Avrupa Ligi’nde sadece eleme turundaki Rostov maçında golle buluşabilmesi, grup ve ikinci tur maçlarında gol atamaması bordo mavililerde hayal kırıklığı yarattı. Waris 3’ü Ziraat Türkiye Kupası ve 1'i Avrupa Ligi’nde olmak üzere 5, Yatabare ise 1'i lig,3’ü kupa ve 1’i Avrupa’da olmak üzere 5 golle sezonun geride kalanını tamamladı. Ligin ilk maçında sakatlanan ve son 3 maçtır takımdaki yerini almaya başlayan Deniz Yılmaz ise golle tanışamadı.

FORVETLERİN 1 GOLÜ 875 BİN EUROYA MAL OLDU

Trabzonspor’da forvet hattına yapılan büyük yatırımın karşılığında alınan verimin düşüklüğü rakamlara da yansıdı. 5 milyon euro bonservis bedeli, 2.5 milyon euro garanti para ve 12 bin euro maç başı ücretle transfer edilen Oscar Cardozo oynadığı 31 maçta 15 gol attı. 6 milyon euro bonservis bedeli, 950 bin euro garanti para ve 10 bin euro maç başı ücretle alınan Waris, 17 maçta sadece 4 kez fileleri havalandırabildi. 2.5 milyon euro bonservis, 1 milyon euro garanti para ve 7 bin 500 euro maç başı ücretle transfer edilen Yatabare ise forma giydiği 23 maçta 5 kez topu ağlara gönderdi. Sakatlıkla boğuşan Deniz Yılmaz ise, 1.6 milyon euro bonservis, 700 bin euro garanti para ve 5 bin euro maç başı ücretine rağmen forma giydiği 5 maçta gol atamadı. Böylece bonservis, garanti para ve maç başı alacaklarla birlikte 24 gol atan 4 forvet oyuncusuna 21 milyon euro harcayan Trabzonspor’a bir gol 875 bin euroya mal oldu.

MEHMET EKİCİ FORVETLERDEN VERİMLİ

Trabzonspor’da orta sahanın dinamosu Mehmet Ekici 7 (6 lig, 1 Avrupa), defans oyuncusu Medjani ise 5 (4 lig 1 Avrupa) golle forvetlere adeta taş çıkardı. Ayrıca Özer, Yusuf ve Sefa Yılmaz da 4’er golle takıma katkıda bulundu.

GOL ORTALAMASI DÜŞÜK KALDI

Trabzonspor, bu sezon 21'i lig, 7'si Ziraat Türkiye Kupası ve 10'u UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere toplam 38 resmi maç oynadı. Ligde 21 maçta 38 golle 1.8, kupada 7 maçta 16 golle 2.2 ve UEFA Avrupa Ligi’nde 10 maçta 10 golle 1 ortalama yakalayan bordo mavililer, genelde ise 38 maçta 64 golle maç başına 1.6 gol ortalaması tutturdu. Buna karşılık 24 gol kaydeden forvetlerin maç başı ortalaması ise 0.6'da kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor