Trabzonspor'u onlar sırtlıyor

Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 5-1 mağlup ederek ligin en golcü takımı olan Trabzonspor'da dün akşam attıkları gollerle galibiyette önemli rol oynayan Cardozo, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz, ligin 23 haftalık bölümünde de bordo-mavi

Trabzonspor'u onlar sırtlıyor

Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 5-1 mağlup ederek ligin en golcü takımı olan Trabzonspor'da dün akşam attıkları gollerle galibiyette önemli rol oynayan Cardozo, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz, ligin 23 haftalık bölümünde de bordo-mavili takımın gol yükünü çektiler.

Benfica'dan kadroya dahil edilen Paraguaylı Cardozo 14, Werder Bremen'den transfer edilen Mehmet Ekici 9, Sefa Yılmaz da 6 gol olmak üzere bordo-mavili takımın ligin 23. haftası sonundaki 46 golünün 29'unu atarak gollerin yüzde 63'ünü kaydetti. 

Cardozo, ligde Gençlerbirliği maçında 3, Torku Konyaspor ve Medicana Sivasspor maçlarında ikişer, Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir, Mersin İdmanyurdu, Balıkesirspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında birer kez rakip fileleri havalandırdı.

Mehmet Ekici de Akhisar Belediyespor, Balıkesirspor, Medicana Sivasspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Mersin İdmanyurdu maçlarında birer, Kardemir Karabükspor maçında da 2 gol kaydetti.

Sefa Yılmaz da ligde Gaziantepspor ve İstanbul Başakşehir maçlarında birer, Çaykur Rizespor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da ikişer kez rakip fileleri havalandırdı.

32 puana katkı

Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle ligde 40 puanla 4'ncü sıraya yükselen Trabzonspor, Cardozo, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz'ın gol attığı maçlarda hiç yenilmedi.

Bordo-mavili takım, bu 3 futbolcunun gol attığı karşılaşmalarda 9 galibiyet, 5 beraberlik alarak 32 puan topladı.

Ligde 8 takımı geçtiler

Mehmet Ekici, Cardozo ve Sefa Yılmaz, Spor Toto Süper Lig'de 8 takımdan fazla gol kaydederken 1 takımla da eşit gol attılar.

Söz konusu 3 futbolcu, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor (29) ile aynı sayıda gol atarken, Eskişehirspor (27), Akhisar Belediyespor (26), Kardemir Karabükspor (26), Çaykur Rizespor (26), Balıkesirspor (25), Medicana Sivasspor (24), Gaziantepspor (21), Torku Konyaspor'dan (19) fazla gol atma başarısı gösterdi.

Resmi maçlarda 33 gol

Cardozo, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında olmak üzere resmi maçlarda 33 gol kaydetti.

Ligde 14 gol atan Cardozo, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 gol olmak üzere resmi maçlarda 17 gole ulaştı.

Mehmet Ekici de ligdeki 9 golün yanı sıra Avrupa kupasında da 1 gol olmak üzere toplamda resmi maçlarda 10 gol attı. Sefa Yılmaz da ligde 6 gol kaydetti.

Şota'dan sonra en golcü

Mersin İdmanyurdu maçında 1 gol atan Cardozo, geçen sezon ligi 13 golle tamamlayan Brezilyalı oyuncu Henrique'yi ligin bitimine 11 hafta kala geçti.

Trabzonspor'da 12'şer gol atan Jaja ve Vugrinec gibi yabancı oyuncuları daha önce  geçen Paraguaylı futbolcu, Henrique'yi de dün geride bırakarak 1995-1996 sezonunda 25 golle gol kralı olan ve kulüp tarihinin en golcü oyuncusu Şota'dan sonra en çok gol atan oyuncu oldu.

Cardozo, ligde de gol krallığı yarışında Demba Ba ve Fernando ile ilk sırada yer aldı.

6 hafta sonra deplasman suskunluğunu bozdu

Cardozo, ligde 6 hafta aradan sonra deplasmanda suskunluğunu bozdu.

En son ligin 16. haftasında Balıkesirspor deplasmanında gol atan Paraguaylı futbolcu, dış sahadaki gol sayısını 3'e yükseltti.

Balıkesirspor, İstanbul Başakşehir ve Mersin İdmanyurdu deplasmanlarında gol atan Cardozo, ligde diğer 11 golü ise Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kaydetti. 

Mehmet Ekici sonradan açıldı

Trabzonspor'da dün 5'inci frikik golüne imza atan Mehmet Ekici, son haftalarda adeta coştu.

Ekici, ligdeki 9 golünün 8'ini son 8 haftadaki 7 maçta kaydederek, son haftalarında en golcü ismi olarak takımına önemli katkı sağladı.

Bordo-mavili futbolcu, resmi maçlarda 10 golünün 8'ini de de ceza alanı dışından kaydetti. Ekici, ligde bu sezon 8 de asit yaparak takımın başarısında önemli rol aldı.

Cardozo, Mehmet Ekici ve Sefa'nın golleri 

Cardozo, Mehmet Ekici ve Sefa Ylımaz'ın Trabzonspor formasıyla ligde oynadığı maçlarda alınan sonuçlar ve golleri şöyle:

Takım                                     Sonuç              Gol

 

İstanbul Başakşehir     (d)       1-1                  Cardozo

Mersin İdmanyurdu                3-1                   Cardozo

Gaziantepspor                       4-4                   Cardozo, Sefa Yılmaz

Akhisar Belediyespor  (d)       1-1                   Mehmet Ekici 

Torku Konyaspor                   3-2                   Cardozo (2)

Gençlerbirliği                          4-1                   Cardozo (3)

Balıkesirspor   (d)                   2-2                   Cardozo, Mehmet Ekici

Çaykur Rizespor                    3-2                    Sefa Yılmaz (2)  

Medicana Sivasspor                3-1                    Cardozo (2), Mehmet Ekici

S.A.İ Kayseri Erciyesspor        2-1                    Cardozo, Mehmet Ekici

İstanbul Başakşehir                3-2                     Mehmet Ekici, Sefa yılmaz

Kasımpaşa   (d)                     1-1                     Mehmet Ekici

K.Karabükspor                       3-2                     Mehmet Ekici (2), Cardozo 

Mersin İdmanyurdu (d)           1-5                    Sefa Yılmaz (2), Mehmet Ekici, Cardozo          

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler