"Trabzonspor'u bırakıp..."

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında oynanan Trabzonspor-Sivasspor müsabakasında kaleci Tolga’nın sakatlanmasıyla birlikte kaleyi devralan ve bir daha bırakmayan Onur Kıvrak, Karadeniz ekibinin kötü bir sezon geçirdiği dönemde kalesinde yaptığı kurtarışla

"Trabzonspor'u bırakıp..."

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında oynanan Trabzonspor-Sivasspor müsabakasında kaleci Tolga’nın sakatlanmasıyla birlikte kaleyi devralan ve bir daha bırakmayan Onur Kıvrak, Karadeniz ekibinin kötü bir sezon geçirdiği dönemde kalesinde yaptığı kurtarışlarla göz doldurmaya devam etti. Bordo-mavili takım ligde kötü bir durumda olmasına rağmen kaleci Onur kalesindeki duruşuyla kötü gidişe direniş gösteren isimlerin başında geliyor.

Trabzonspor’un kendisi için çok farklı anlamlar ifade ettiğini belirten Onur, “Ben bir çıkış yaptıysam Onur olabildiysem bunu Trabzonspor sayesinde başardım. Daha önceki söylemlerimde Trabzonspor’da şampiyonluklar yaşamak istiyorum demiştim. Bir şampiyonluk kazandık. 2-3 kez daha bunu başarmak istiyorum. Sonrasında ise yurt dışında çok iyi bir takımda oynamak istiyorum. Sakatlanmasaydım bazı gelişmeler vardı. Trabzonspor’u bırakıp sıradan bir kulübe asla gitmem" dedi.

“Maçı kazandığım zaman çok mutlu ve rahatım” diyen, başaralı kalecisi, “Hatta dünyanın en mutlu insanıyım. Çevreme mutluluk saçarım. Maçı kaybedersek o mutlu insandan eser kalmıyor. Sinirli ve huysuz bir insan oluyorum. Galiba uzun süre Trabzon’da kaldığım ve şehirle bütünleştiğim için böyle oldum. Trabzon maç kazanıldığı zaman tüm insanlar çok mutlu. İyi ki Trabzon’a gelmişim ve bu kadar güzel insanları tanımışım. İzmir’de doğup büyümüş bir insan olarak burada inanılmaz bir sıcaklıkla karşılaştım. İnsanlar burada kalpleriyle konuşuyor. Çok mutluyum burada olduğum için“ şeklinde konuştu.

"BUFFON BENİM İÇİN BİR NUMARA"

Dünya futbolunda en çok örnek aldığı kalecilerin başında yaşı ilerlemiş olmasına rağmen Buffon’un geldiğini belirten Onur, “Stili ve çabukluğu beni her zaman etkilemiştir. Buffon’un dışında Casillas, Cech ve Atletico Madrid’in genç kalecisi Courtois çok beğeniyorum” ifadelerini kullandı.
Maçlara kendisini motive ederek hazırlandığını ifade eden Onur sözlerini şöyle tamamladı:

“Maçtan bir gün önce maçı yaşarım. Yatağa uzanırım. Kulaklıkları takar, güzel bir müzik açarım ve maçı yaşamaya başlarım. Yaptığım kurtarışları hayal eder, kendi kendime motive olurum. Genel de slow şarkılar dinlerim Son zamanlarda favorim ise ‘Dik oyna’ adındaki Trabzonspor marşı. Çok hoşuma gidiyor. Beni çok etkiliyor için kıpır kıpır oluyor. Maça çıkmadan önce herhangi bir uğurum yoktur. Sadece maça 4-5 saat kala ailemi ararım. Önce babamla, sonra annemle sırasıyla ağabeyimle kardeşimle ve nişanlımla konuşurum. Yaptığım bu konuşmalarım ardından içim rahatlar ve maça bu rahatlıkla çıkarım. Bunu tüm kariyerim boyunca yaptım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler