Trabzonsporlular FIFA'da eylem yaptı

 Daha önce UEFA önünde eylem yapan Trabzonsporlu taraftarlar bugün de İsviçre'nin Zürih kentindeki FİFA önünde şikeye karşı eylem yaptı.Trabzonsporlu taraftarlar, Türkiye'de yaşanan şike soruşturmasının ardından tepkilerine devam ediyor.Bu sabah İstanbul'

Trabzonsporlular FIFA'da eylem yaptı

 

Daha önce UEFA önünde eylem yapan Trabzonsporlu taraftarlar bugün de İsviçre'nin Zürih kentindeki FİFA önünde şikeye karşı eylem yaptı.

Trabzonsporlu taraftarlar, Türkiye'de yaşanan şike soruşturmasının ardından tepkilerine devam ediyor.

Bu sabah İstanbul'dan özel bir uçakla İsviçre'nin Zürih kentine giden yaklaşık 200 kişilik kafile FIFA'nın Genel Merkezi'ni yakın bir yerde Bürkkliplatz Meydanı'nda protesto eylemi gerçekleştirdi.

Polisin FIFA Genel Merkezi'nin özel mülkiyet olduğu için eylemi bina önünde değil meydanda izin verdiği belirtildi.

Yaklaşık 2 saat süren eylemde taraftarlar pankartlar açarak Türkiye'de yaşanan şike skandalını ve şike suçlularının gereken cezaya çarptırılması konusunda protestosunda bulundu. Açılan pankartlarda FIFA yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu yetkileri Almanca ve İngilizce yazılarla göreve çağrıldı. Yine Fenerbahçe Kulübü'nün şikeye karıştığı yazıldı.

Trabzon Fikir Kulübü, Vira Avrupa, Trabzonsport, 1461 Trabzonsporlular Derneği, Turkish Fair-Play Platform ve Gurbetçi Gençler Avrupa üyelerinden oluşan Temiz Futbol Eylem Komitesi'nden oluşan grup, daha sonra basın açıklaması yaparak meydandan ayrıldı.

Trabzon Fikir kulübü başkanı Yavuz Saltık burada bir konuşma yaptı” Saltık "Fenerbahçe'nin başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 11 kişinin şikeye karıştığını belirterek” . Fakat Türkiye Futbol Federasyonu, disiplin talimatını, disiplin kurulu üyelerini ve tahkim kurulu üyelerini değiştirmiştir. Bu nedenle şikenin aktörlerine disiplin yaptırımları uygulanamamıştır. Buradan FIFA yetkililerine sesleniyorum. FIFA dünya Avrupa ve Türk futbolunu korumakla görevlidir. Fakat FIFA 19 aydır sessizliğini korumaktadır ve z. Acilen müdahale edin veya görevlerinizden istifa edin."

Bir Trabzonspor taraftarı da "Buraya hak aramak için geldik. İsviçre'ye iki kez geliyoruz. İlk eylemi UEFA'nın önünde yaptık. Şimdi FIFA'nın önündeyiz. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Kimse bizi susturamaz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor