Trabzonsporlu Sercan olarak kalmak istiyorum!

O İzmirli.. Ama Karadenizliden daha çok  Karadenizli artık..3 yıl önce Bucaspor’dan Trabzonspor’a geldi. Fakat bir türlü istediği şansı bulamayınca 1461 takımında forma giymek zorunda kaldı!.İşte bu şans onun Türk futbolunda yeniden varoluşunun, parlaması

Trabzonsporlu Sercan olarak kalmak istiyorum!

O İzmirli.. Ama Karadenizliden daha çok  Karadenizli artık..
3 yıl önce Bucaspor’dan Trabzonspor’a geldi. Fakat bir türlü istediği şansı bulamayınca 1461 takımında forma giymek zorunda kaldı!.
İşte bu şans onun Türk futbolunda yeniden varoluşunun, parlamasının bir adımı da oldu. 1461 forması altında inanılmaz maçlar çıkardı. Galatasaray’ı kupadan eledikleri maçta oynadığı muhteşem futbol ve attığı gol bir anda bütün Türkiye’nin gözlerinin üzerine çevrilmesine neden oldu..
 
O artık Türk futbolunun yeni yıldızı gibiydi!..
Süper Lig’deki birçok teknik adam onu gelecek sezon için transfer listesine alırken Süper Lig mücadelesi veren Rizespor’un Teknik Patronu Mustafa Denizli yönetimine “Bana Sercan ve Eren’i mutlaka alın’ diye istekte bulununca bir anda kendilerini Ç.Rizespor’da buldular..
Ve Yeşil-Mavili forma altında şampiyonluğa giden yolun kapısını açan isimlerden oldular. Şimdi tek hayali Rizespor forması ile Süper Lig’de başarıdan başarıya  koşmak..


Sercan ile Rize’de buluştuk.. Konuştuk.. Dertleştik.. ‘Tatile şampiyon bir takımın futbolcusu olarak çıkacağım için öylesine mutluyum ki derken gözleri parlıyordu. Biz sorduk, o cevapladı. İşte Sercan Kaya..

Bucaspor’dan sonra da Çaykur Rizespor’da şampiyonluk yaşadın neler söylemek istersin?

Sercan Kaya; Çok güzel bir duygu. Zor oldu ancak mutlu sona ulaştık. Bu ligde gerçekten şampiyon olmak çok zor. Çünkü; bir çok şehrin takımı bu ligde oynuyor. Biz de bunlardan bir tanesiydik. Ben takıma devre arasında katıldım. Gerçekten uyum sorununu aşmak zor oldu benim için. Fakat bazı şeyleri aştıktan sonra daha çok verimli oldum. Bu şampiyonluk Rize halkına armağan olsun. Elimizden geleni yaptık ve buradan ayrılıp tatile giderken, şampiyon bir takımın oyuncusu olarak gitmek çok güzel bir duygu.

Çaykur Rizespor’a transfer olmadan önce büyük kulüplerden teklif aldın mı?


Sercan Kaya; İstanbul takımlarından herhangi bir teklif almadım. Hedeflerim arasında yeniden Trabzonspor ve diğer üç kulüp var mı diye sorarsanız; şu an sadece Trabzonspor için evet diyebilirim. Futbolda her şey var fakat Trabzonspor’dan başka büyük bir takıma gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü  yapamam, benim karakterimde bu yok. Ben artık Trabzonsporlu Sercan olarak kalmak istiyorum.
 

sercan.jpg

Neden Bucasporlu Sercan değil de Trabzonsporlu Sercan olarak kalmak istiyorsun?


Sercan Kaya; Bucaspor da hala benim içimde. Sonuçta doğduğum, futbola başladığım yer. Fakat Trabzonspor’da yaşadığım günler ve 1461 Trabzon’da özellikle kaptan oluşum. Çok büyük başarılara imza attıktan sonra, kendimi Trabzonspor’a ait hissettim ve ömrümün sonuna kadar bu böyle olacak. Umarım bir gün tekrar Trabzonspor forması giyerim.


Taraftarın gönlünde nasıl yer edindin bunu bize anlatır mısın?


Sercan Kaya; Aslında 1461 Trabzon takımıyla gelen başarılar, Trabzonspor taraftarına yıllar önce şampiyonluklar yaşayan takımı hatırlattı. Biz de yüreğimizi ortaya koyarak mücadele ediyorduk. Anlatılanlara göre Trabzonspor da zamanında öyle yapmış. Belki de bizim takımızda o yılları ve o inancı gördüler. Sonuçta biz, Fenerbahçe'sine de Galatasaray'ına da hem futbol anlamında hem de  fair-play çerçevesinde ders verdik. Sahada mücadelemizi yaptık ve kazandık. Onlar da beni benimsedi ve o takımın kaptanı olmak beni bir adım öne çıkardı. Onlar beni çok sevdi ben de onları çok sevdim. Aramızda bir bağ oluşmuştu. Benim hayatım boyunca unutamayacağım bir bağ. Ve her zaman dediğim gibi bir gün Rizespor’dan ayrılıp da gidersem büyük bir takıma, bu takımın Trabzonspor olmasını isterim. Umarım nasibimde bu da vardır.


Eğer devre arasında Çaykur Rizespor’a transfer olmasaydın, 1461Trabzon’la Fenerbahçe arasında Kadıköy’de oynanan karşılaşmada oynamak ister miydin?


Sercan Kaya; Galatasaray’ı Arena’da yenerek kupanın dışına ittik. O dönem kupada gruplara kaldık. Fener maçında da oynamayı gerçekten çok isterdim. Çünkü orada Göksu başta olmak üzere takım arkadaşlarımı, kardeşlerimi yalnız bırakmak istemezdim.  Ancak futbolda bunlar olağan şeyler. Transferimiz gerçekleşti. Oynayamadım ama takip ettim. Çok gurur duydum onlarla. Orada 3-2 kazanarak bana hediye vermiş oldular.

Rize'ye isteyerek mi gitti? SAYFA 2'DE


Rize’ye alışabildiniz mi, bir sıkıntı yaşadınız mı?


Sercan Kaya; Rize’ye alışmak benim için zor olmadı. Zaten Trabzon'la çok bir mesafe yok arasında. Kültür olarak da aynı. Bir sıkıntı yaşamadık. Ben de ailem de gerçekten burada olmaktan,  Karadeniz’de olmaktan çok mutluyuz. Her hangi bir sıkıntımız yok. Sosyal anlamda da Trabzon’a gidiyoruz. Burada aktivitelere katılmaya çalışıyoruz.
 

sercan2.jpg

Çaykur Rizespor’a gerçekten isteyerek mi geldin?


Sercan Kaya; İstemeseydim Rizespor’a gelmezdim. Trabzon’da, Trabzon yönetimiyle yaptığımız görüşmede Trabzonspor A Takımına düşünülmediğimiz söylendi. Ben de bu doğrultuda, 1461 Trabzon takımının da hedefe ulaşamayacağını öğrendim ve böylece Rize’ye gelmeye karar verdim. Çünkü; istenmiştik buradan. Mustafa Denizli’yle birlikte de çalışmak bizim için güzel bir deneyim olacaktı. Şampiyon olacağımızı az çok tahmin edebiliyordum.


Transfer sürecini bize anlatabilir misin?


Sercan Kaya; Transferimiz zor oldu. Öncelikle bir bağ vardı orada. 1461 takımı ciddi anlamda futbol takımının dışında bir aileydi. Böyle bir ortamımız vardı. Konyaspor maçından sonra Eren’le birlikte Rizespor’la görüşmemiz gerektiği söylendi. Biz de öncelikli olarak Trabzonspor yönetimiyle bir görüşme yaptık. Eğer bizi düşünmüyorsanız biz bu görüşmeyi yaparız dedik. Onlar da, bizlere planlarında yer olmadığını söylediler. Biz de görüştük ve anlaşmaya vardık. Bu doğrultuda transferimiz gerçekleşti.


 
Saha dışında hepimiz arkadaşız
Bu sezon unutamadığın maç var mı?

Sercan Kaya; 1461 Trabzon takımındayken Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederek kupanın dışına ittiğimiz maç. Avni Aker’de oynadığımız Fener maçı. Çaykur Rizespor’da ise, 1461 Trabzon’la oynadığımız ligin son maçı. Bu maçta benim için bayağı duygusal bir karşılaşma oldu. Sonuçta bu futbol. Saha içinde işimizi yapıyoruz. Saha dışında hepimiz arkadaşız. Biz de bunu yaptık. Sahada mücadelemizi verdik.


Çaykur Rizespor’da en beğendiğin futbolcu kimler?

Sercan Kaya; Beğendiğim oyuncu, Çağrı Yarkın ve Florian Cernat.


Kızımız Esil kısmetiyle geldi
Sercan Kaya; Kendime örnek aldığım bir futbolcu yok. Ama takip ettiğim beğendiğim Ronaldo, Aguero, Moutinho, hem sitil olarak hem de futbol olarak beğendiğim futbolcular.

Eşiniz (Elif Kaya) size destek çıkıyor mu, başarınızda rolü var mı?

Sercan Kaya; Eşim bana her zaman destek oluyor. Kendisi sürekli her maçıma geliyor ve beni hiç yalnız bırakmıyor. Bu konuda eşime çok teşekkür ediyorum.

Mutlu evliliğinizde kızınız (Esil Kaya) hayatınıza renk kattı neler söylemek istersiniz? 
 
Sercan Kaya; Kızım Esil de kısmetiyle geldi. İlk yılında Şampiyonluk gördü. Umarım bundan sonra çok şampiyonluk görür.

Haber:Son Nokta/Salih Tezcan

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler