Trabzonsporlu futbolcuya ödül!

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncularından kabul edilen, AC Milan ve İtalyan Milli Takımı'nın efsanevi kaptanı Franco Baresi, "LASSA En Sağlam Defans Ödül Töreni" için İstanbul'a gelecek.Kariyerinde AC Milan ile 6 Serie A şampiyonluğu, 3 Avrupa Ş

Trabzonsporlu futbolcuya ödül!

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncularından kabul edilen, AC Milan ve İtalyan Milli Takımı'nın efsanevi kaptanı Franco Baresi, "LASSA En Sağlam Defans Ödül Töreni" için İstanbul'a gelecek.

Kariyerinde AC Milan ile 6 Serie A şampiyonluğu, 3 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve 1 Dünya Şampiyonluğu bulunan, futbolu bıraktıktan sonra 6 numaralı forması 20 yıl emek verdiği Milan Kulübü tarafından müzeye kaldırılan Franco Baresi, 27 Ağustos Çarşamba günü Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenecek "LASSA En Sağlam Defans Ödül Töreni"nde hazır bulunacak. 2013-14 sezonu boyunca taraftarlardan aldığı oylarla "En Sağlam Defans" seçilen Galatasaray'dan Semih Kaya, Fenerbahçe'den Bekir İrtegün ve Egemen Korkmaz ile Trabzonspor'dan Mustafa Yumlu, ödüllerini Baresi'nin elinden alacak. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen ödül töreni, Türk futbol ve iş dünyasının önemli isimlerini de bir araya getirecek.

BARESİ'NİN KARİYERİ ZAFERLERLE DOLU 

İtalya Milli Futbol Takımı ve AC Milan'ın efsaneleşmiş defans oyuncusu Franco Baresi, Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncuları arasında kabul ediliyor. World Soccer Dergisi'nin "20. yüzyılın en büyük 100 futbolcusu" sıralamasında 19. sırada yer alan Baresi, 20 yıl boyunca forma giydiği ve 15 yıl kaptanlığını yaptığı AC Milan'da 531 resmi maça çıktı. İtalyan yıldızın oynadığı dönemde AC Milan, tarihinin en başarılı dönemini yaşadı. Franco Baresi, Milan forması ile 6 kez Serie A şampiyonluğu, 3 kez de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazandı. Milan'ın 1991-92 sezonunda yenilgisiz şampiyon olmasında ve 58 maç yenilgisizlik rekorunda önemli pay sahibi olan Baresi'nin kaptanlığını yaptığı 1993-94 sezonunda ise Milan, sadece 15 gol yiyerek şampiyonluğa ulaştı. 1997 yılında futbolu bırakınca AC Milan, 6 numaralı formasını Baresi'ye adadı ve müzeye kaldırdı. 1999'da yine Milan tarafından "Yüzyılın Futbolcusu" ilan edilen Franco Baresi, 2013 yılında da İtalyan futbolunun "Hall of Fame" (Şöhretler Karması)'ndaki yerini aldı.


1982-1994 yılları arasında 81 kez İtalya Milli Takımı formasını giyen Franco Baresi, ilk olarak 1982 yılında FIFA Dünya Kupası'na gitti, ancak oynayamadı. Baresi'nin Kadrosunda bulunduğu İtalya ise o yıl Dünya şampiyonluğunu kazandı. İtalyan yıldız, 1990 Dünya Kupası finallerinde ise FIFA Dünya Kupası All-Star kadrosuna seçildi. Son olarak Baresi'nin kaptanı olduğu İtalya Milli Takımı, 1994 Dünya Kupası finalinde Brezilya'ya penaltılarla finalde kaybetti ve İtalyan efsane, kariyerinin sonlarında Dünya 2'nciliğiyle yetinmek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler