Trabzonsporlu çiftten örnek davranış

Trabzonspor taraftarı Alman çift, AKUT için bağış kampanyası başlattı.Tatillerini Marmaris'te geçiren ve Trabzonspor'un Tayfa Taraftar Grubu'nun Almanya temsilcisi Andreas ve Sabine Kulpok çifti, taraftar grubunun uluslararası koordinasyon sorumlusu Fırat

Trabzonsporlu çiftten örnek davranış

Trabzonspor taraftarı Alman çift, AKUT için bağış kampanyası başlattı.

Tatillerini Marmaris'te geçiren ve Trabzonspor'un Tayfa Taraftar Grubu'nun Almanya temsilcisi Andreas ve Sabine Kulpok çifti, taraftar grubunun uluslararası koordinasyon sorumlusu Fırat Korkmaz ile bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Korkmaz, Andreas ve Sabine Kulpok'un, yıllardır AKUT Marmaris Ekibi'ne ciddi desteklerde bulunduğunu söyledi. Bu desteğin bir kısmını Trabzon'a kaydırmaya karar verdiklerini belirten Korkmaz, kampanya kapsamında Van-Erciş depreminin yıl dönümü olan 23 Ekim'de AKUT Trabzon Ekibi'ne tıbbi teçhizat ve ilk yardım malzemelerinden oluşan büyük bir bağış gerçekleştireceklerini belirtti.

Korkmaz, şöyle konuştu:

"Bağış organizasyonumuzun sloganı ve adı 'Sesimi duyan var mı?'. Alman dostlarımız, Trabzonspor taraftarı oldukları için Trabzon'a bu şekilde yararlı olmak istiyorlar. Bağış organizasyonunun Türkiye ayağını Tayfa Grubu olarak biz üstlendik. Almanya ayağını ise Kulpok çifti yürütecek. Umarız, insanımız gerekli hassasiyeti gösterir ve AKUT Trabzon Ekibi'ne tarihin en büyük yardım organizasyonunu gerçekleştiririz."

 "Bize her yer Trabzon"

Bağışları toplamaya başladıklarını anlatan Andreas Kulpok ise kampanya kapsamında Almanya'daki yerel yöneticiler, Kızılhaç, şirketler, iş adamları ve itfaiye biriminden bağış aldıklarını söyledi.

Başta Türkçe öğretmenleri olmak üzere, Türk arkadaşlarının bağış organizasyonuna yardımcı olduklarını vurgulayan Kulpok, sloganlarının, "İnsanlara yardım etmek mutluluk verir" olduğunu kaydetti.

Herkesin AKUT'un her harfi için 1'er lira vermesini isteyen Kulpok, "Organizasyonumuz için 4'er lira bağışlasınlar ve 23 Ekim'de beraber mutlu olalım. Ama Aykut (Trabzonsporlu Aykut Demir) 5 lira vermeli, çünkü onun isminde 'Y' harfi de var. Eminim, Trabzonspor taraftarı üzerine düşeni fazlasıyla yapacak, buna inanıyorum. Bize her yer Trabzon."

Kulpok, gazetecilerin Trabzonspor'a ilgilerinin nasıl başladığını sorması üzerine de şu yanıtı verdi:

"Biz Almanlar için diğer Türk takımlarına göre Trabzonspor'un ismini telaffuz etmemiz daha kolay. Alman liginde oynayan birçok futbolcu daha sonra Trabzonspor'da da forma giydi. Bizim şehrimizin takımında oynayan Halil Altıntop, Trabzonspor'a transfer oldu. Onu takip ederken Trabzon'u tanıdık ve sempati duyduk. Biz en büyük olanları değil, en iyi olanı seviyoruz."

En büyük hayallerinden birinin Trabzon şehrini görmek olduğunu ifade eden Sabine Kulpok ise bir Trabzonspor maçını stattan canlı izlemeyi ve kaleci Onur ile tanışmayı çok istediğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler